Home » Авторски страници, политика

Кампания “Гласувай за семейството” в Евроизбори ‘2014

2014.04.23 Един коментар
Spread the love

В навечерието на изборите за Европейски парламент, Асоциация “Общество и Ценности” започва кампания “Гласувай за семейството” за насърчаващи семейството политики. Кандидатите за евродепутати ще бъдат поканени да подкрепят с подписа си Декларация в подкрепа на семейството.

.

unnamedДекларацията ангажира бъдещите членове на Европейския парламент да работят за утвърждаване на семейството, основано на брачния съюз между един мъж и една жена, като основна градивна единица на всяко общество и най-добрата среда за развитието на децата. С подкрепата си те обещават да насърчават правата на човека в Европа, включително човешкото достойнство, правото на живот, свободата на мисълта, съвестта и религията, както и правото на родителите, като първостепенно отговорни за възпитанието, здравето и образованието на децата си.

Бъдещите членове се ангажират с подкрепата си да спазват принципа на субсидиарност и правото на всяка страна да определя политиката си в сферата на брака, семейството, родителските права и образованието, да признават различията и приноса на бащата и майката за пълноценното развитие на децата, и да работят за създаване на икономически условия за семействата, които да им осигурят достоен живот и условия за пълноценно развитие.

От една страна инициативата цели да информира обществото кои са кандидатите за следващия Европейски парламент и Европейската комисия, заявили публично, че ще работят в защита на човешките права, живота, достойнството и свободата на личността, брака и семейството в ЕС. На второ място, целта й е да се поддържа контакт с избраните кандидати с цел да продължат ангажимента на тези институции към правата на човека като цяло и тези права, в частност.

Граждани, семейства и сдружения, подкрепящи семейните ценности, са поканени да участват в кампанията, като се свържат с кандидатите от своя избирателен район с искане да подкрепят Декларацията.

Имената на подкрепилите Декларацията кандидат-евродепутати ще бъдат публикувани на 15 май, когато е Международния ден на семейството на страницата на сдружението www.sva.bg.

.

Асоциация “Общество и Ценности”

———————————————————

.

ДЕКЛАРАЦИЯ В ПОДКРЕПА НА СЕМЕЙСТВОТО

/предложена за подкрепа от страна на кандидатите в Евроизбори ‘2014/

.

В работата си като член на Европейския парламент обещавам:

1. Да отстоявам и защитавам принципа на субсидиарност, като основен принцип в стандартите за борба с дискриминацията, като се застъпвам за правото на страните членки сами да определят политиката си в сферата на брака и семейството, родителските права, образованието и здравеопазването.

2. Да се застъпвам и активно да насърчавам правата на човека в Европа, включително човешкото достойнство, правото на живот, свободата на мисълта, съвестта и религията.

3. Да се застъпвам и работя за утвърждаване на семейството, основано на брачния съюз между един мъж и една жена, като основна градивна единица на всяко общество и най-добрата среда за развитието на децата.

4. Да признавам различията между мъжа и жената, тяхната уникална роля за пълноценното развитие на децата, като се противопоставям на политики, насочени към заличаване на сексуалните различия в общественото пространство.

5. Да работя за зачитането и насърчаването на първостепенното право и отговорност на родителите за възпитанието, здравето и образованието на техните деца, да ги образоват съгласно избора и убежденията си, като това им право да бъде гарантирано във всички образователни програми на ЕС.

6. Да се ангажирам за създаване на икономически условия за семействата, които да им осигурят достоен живот и условия за пълноценно развитие.

 

One Comment »

  • Петър Б said:

    Всичко звучи доста ефирно и неопределено. Когато бракът се превърна в “брачния съюз между един мъж и една жена” семейството взе да се разпада.
    Вземете за Пример Япония защото както вървят при тях нещата могат да изчезнат по-бързо и от нас.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.