Home » Авторски страници, българи зад граница

Второ писмо на ВОС до ЦИК във връзка с изборите в чужбина

2014.03.31 Няма коментари
Spread the love

Временните обществени съвети на българите в чужбина са се обърнали вчера, 30 март 2014 г., с второ писмо до Централната избирателна комисия, в което се напомня за това, че на 23 март те изпратиха писмо, в което предложиха съдействие на ЦИК при провеждането на информационната кампания сред българите зад граница, във връзка с предстоящите евроизбори. ВОС изтъкват, че българските дипломатически и консулски представителства все още не са добре запознати в с промените в българското изборно законодателство, относно изборите в чужбина, и чакат инструкции от ЦИК и МВнР.

В писмото на ВОС до ЦИК от 30 март се излагат и други безпокойствата на наши сънародници, свързани с липсата на информационна кампания за изборите в чужбина, с неизлъчването на заседанията на ЦИК в интернет, както е предвидено в закона, с непубликуването на протоколите от заседанията на Комисията, с липсата на информация за изборите на определената за това рубрика на сайта на ЦИК и пр.

viewer

viewer1

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.