Home » Избрано

Център за рехабилитация и интеграция строят Община Кюстендил и US-посолството

2014.03.14 Няма коментари
Spread the love

US-посланикът у нас Браян Далтън, който направи първата копка показа в Кюстендил съпруга си мъж

USembBG

Временно изпълняващият длъжността посланик на САЩ в България Браян Далтън (шарже д’афер на посолството) предизвика усмивки и споглеждания сред присъстващите на първата копка на нов социален център в Кюстендил, след като доведе съпруга си мъж, пише в. “Струма”. Далтън и екзотичният Анандарупа Сананасвачи са двойка повече от 20 години. По време на обръщението си Браян Далтън официално благодари, че е бил поканен в Кюстендил със съпруга си.

“Няма нищо странно в това съжителство”, каза председателят на фондация “Сийдър” Линдзи Солтцгивър. “Аз не знам дали имат официален брак, но в много американски щати еднополовите бракове са законни”, каза Линдзи. Младата дама е американка, но от години живее и работи в Кюстендил, където пристига като доброволка от Корпуса на мира.

Първа копка на Център за социална рехабилитация и интеграция направиха в КюстендилБраян Далтън -Шарже дафер на Посолството на САЩ в България; кметът Петър Паунов и изпълнителният директор на Фондация “Сийдър” Линдзи Солцгивър. Строителят Атанас Кирилов раздаде на гостите по една кирка и каска, а кметът Паунов реши вместо да чупи бутилката с шампионско в кофата на багера – да я подари на багериста.

Центърът, който се намира между 15-етажните блокове, трябва да бъде построен до 6-ти ноември.

По материали от българския печат

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.