Home » Авторски страници, българи зад граница, политика

Странни срокове на Външно за изпращане на коментари по важен проектодокумент

2014.03.14 Няма коментари
Spread the love

с

Еврочикаго научи, че зам. министърът на външните работи Ангел Величков е изпратил до българските дипломатически и консулски представителства в чужбина писмо*, носещо дата 11 март т.г., с което ги е информирал за следното: “В изпълнение на указания на канцеларията на Вицепрезидента на Република България, приложено, изпращам в електронен вид актуализиран към 25.02.2014 г. проект на Национална стратегия за българските граждани и историческите български общности по света, с молба отново да бъде разпратен до дружества, организации и сдружения на българите в страната на акредитация, както и до отделни представители на българските общности, имащи отношение към разглежданата проблематика.”.

В писмото на българския зам. външен министър обаче се казва още, че бележките по проекта за Стратегия “следва да бъдат представени и изпратени в МВнР в срок до 14 март 2014 г.”

сс

Веднага се набива на очи, че на практика с това писмо се дават само три календарни дни за изготвяне на бележки и коментари по този вариант на проектостратегията за българите в чужбина. Три дни, в които се предполага, че дипломатическите и консулски представители трябва да изпратят, първо, на свой ред (след като го получат и прочетат), текста на проекта за стратегия на дружества и организации на българите в чужбина; второ, тези дружества и организации да се запознаят с този проект, да го анализират и пр.; трето, да изготвят своите бележки по него и да ги изпратят в МВнР.

Може би ако някой във МВнР се беше сетил да изпрати по вътрешните канали на институцията този вариант на проектостратегията по-рано, а не чак на 11 март (Президентството разпространи този вариант на 25 февруари – бел.ред.), нямаше да се окаже, че днес, само три дни по-късно, е крайният срок за изпращане на бележки и коментари във Външно.

.

Еврочикаго

————————————————————————————–

* Пълният текст на писмото на зам. министър Величков до българските дипломатически и консулски представителства може да се види тук:  окръжно-стратегия .  

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.