Home » Авторски страници, българи зад граница

Маестро Стилиан Киров – гост диригент на Lake Forest Symphony

2014.03.16 Няма коментари
Spread the love

пп

Уважаеми Дами и Господа,

С най-голямо удоволствие бих желал да Ви представя още едно потвърждение за наличието на множество български таланти по света. Пореден ярък пример за това са предстоящите концерти на бъдещия диригент на една от Lake Forest Symphony, българинът Стилиан Киров.

Специално за българската общност за двата концерта в началото на месец април ще има допълнителна отстъпка от билетите.

Генерално консулство на Р. България в Чикаго преговаря за възможността в дните на концертите, в залите и фоайето на Lake Forest Symphony, да бъдат изложени картини на съвременни български автори.

 

Симеон Стоилов,

Генерален консул на Р. България в Чикаго

—————————————————————————————-

.

КОЙ Е СТИЛИАН КИРОВ?

стСтилиан Киров е асоцииран диригент на Симфоничния оркестър на Сиатъл. Той е работил също така като сътрудник диригент на Симфоничния оркестър на Мемфис /Memphis Symphony Orchestra/ и музикален директор на Младежката Симфонична програма на Мемфис /Memphis Youth Symphony Program/. Киров е дирижирал оркестри по цял свят, сред които:

Оркестър Colonne (Франция ), Загребската филхармония (Хърватия), Lansing Symphony, Оркестъра на Colours (Гърция), Симфоничния оркестър на държавния Ермитаж (Русия), New World Symphony , Тюрингския филхармоничен оркестър (Германия ), Софийския фестивален оркестър, Филхармоничния камерен оркестър “Leopolis” (Украйна ), Amarillo Symphony, Джулиард оркестър.

Маестро Киров ще бъде гост диригент на Lake Forest Symphony на 12 април, събота, от 8:00 pm, и в неделя, 13 април, от 2:00 pm, в Центъра за сценични изкуства James, Колежа на Lake County, 19351 West Washington Street, Grayslake, IL.

В програмата на концертите са творбите на Менделсон “Сън в лятна нощ” и Концерт за цигулка, оп. 64 в ми минор (с участието на Маша Лакисова, цигулка), “Картини от една изложба” на Мусоргски и др.

Г-н Киров е завършил специалност Оркестрово дирижиране в The Juilliard School, където е бил ученик на James DePreist. Той има магистърска степен от Ecole Normale de Musique в Париж, където учи с Dominique Rouits. Работил е с изтъкнати диригенти като Kurt Masur, Robert Spano, Michael Tilson Thomas, Gianluigi Gelmetti, George Manahan, Asher Fisch.

В писмо до българската общност Жорж Спирос /George Speros /, член на Борда на Lake Forest Symphony, и Сюзан Лейп /Susan Lape/, изпълнителен директор, изразяват надежда, че изявите на маестро Стилян Киров ще бъдат очаквани с голям интерес.

Повече информация за музикалните събития с участието на Стилиан Киров, както и за неговата личност, може да се намери тук Letter to Bulgarian Community  и тукKIROV bio .

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.