Home » Авторски страници, политика

Гражданска инициатива организира среща във връзка с новия Наказателен кодекс

2014.03.16 2 коментара
Spread the love

b3561b3b9e200a755e5b1d12da7e233d

Национална гражданска инициатива “Против корупцията, за честно правосъдие и правова държава” организира на 18 март среща на представители на организации и движения, на която да се запознаем и да обсъдим как бихме могли да бъдем полезни едни на други в общото начинание – изработването на ефективен Наказателен кодекс, способен да работи в полза на обществото. Поканили сме всички организации и движения, които са подали заявки за участие в обсъждането.

Срещата ще започне от 12  часа – преди започващото от 15 часа същия ден обсъждане на проекта за нов Наказателен кодекс, организирано от Правната комисия при Парламент а и Министерство на правосъдието.

Мястото на срещата е клуб на ул. “Цар Асен I” № 78 /до НДК/, на кръстовището с ул. “Бузлуджа”, в София. Клубът е на СДС, но подчертаваме, че нямаме никакви връзки с никоя политическа партия, и ще ползваме помещението, защото ни е предоставено за срещата.

По-късно, от 13.30 часа същия ден, ще има брифинг за журналисти, на който ще съобщим резултатите от срещата и очакванията на участниците от предстоящите обсъждания на законопроекта.

 

Бойко Никифоров,

НГИ “Против корупцията, за честно правосъдие и правова държава”

2 коментара »

  • Mariana said:

    “Обществено обсъждане на проекта за нов Наказателен кодекс ще се проведе във вторник в НДК, съобщиха от пресцентъра на Министерството на правосъдието…

    Форумът е организиран от Комисията по правни въпроси на Народното събрание, съвместно с Министерството на правосъдието. Събитието ще започне в 15.00 часа в зала №6 на НДК. В него ще участват народни представители от парламентарната правна комисия и експерти. Заявка за участие са направили 40 неправителствени организации, сдружения, представители на работодателски организации и синдикати. Всички, които са заявили участие, ще могат да вземат отношение по повдигнатите въпроси в рамките на дискусията, която ще бъде предавана на живо в интернет на страницата на Народното събрание и на сайта на Министерството на правосъдието.”

    http://www.mediapool.bg/polititsi-i-nepravitelstveniyat-sektor-shte-obsazhdat-proekta-za-nov-nakazatelen-kodeks-news218056.html

  • таралежко said:

    Няколко хилави “отстъпки” за “гражданското общество” и готово – бандата се урежда с “подстриган” НК.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.