Home » Авторски страници

Работилница за журналистика в обществен интерес

2014.03.10 Няма коментари
Spread the love

Редакционна работилница на /15-16 март 2014 г./ набира млади и активни журналисти, желаещи да практикуват честна и сериозна журналистика в обществен интерес

.

notepadpencil1201_freeimages.co_.uk_BlueLink.net, в партньорство със студентско радио „Реакция“, набира млади и активни журналисти, желаещи да практикуват честна и сериозна журналистика в обществен интерес за участие в редакционна работилница – обучение. Събитието ще се проведе на 15-16 март 2014 г. /събота и неделя/, в района на Национален парк “Рила”.

Откриване в София на 14 март, петък, от 16.00 ч.

Участниците научават и прилагат високи етични и професионални стандарти, възприети от световните лидери в качествената журналистика като The Guardian, BBC, New York Times и др. В дебат и практическа работа журналистите усвояват техниките и прийомите, използвани от колегите им в тези издания при писане или излъчване на репортажи по подобни проблеми в жанра „фийчър“. Въз основа на придобитите познания и опит, участниците ще обсъдят и изработят набор от правила и професионални принципи, които ще следват и прилагат в последваща журналистическа работа.

От началото на 2014 г. мрежата за гражданско действие BlueLink.net  подновява усилията си за насърчаване на независимата журналистика и създаването на качествен журналистически продукт, този път в партньорство с екипа на студентското онлайн радио “Реакция”. Целта е укрепване на професионалните стандарти и норми, по силата на които журналистът отстоява колективните и индивидуални интереси на гражданите, казва управляващият редактор на BlueLink.net Павел Андонов.

Фасилитатори:

Павел Антонов, PhD,  управляващ редактор на BlueLink.net и бивш главен редактор на Green Horizon, Будапеща, Новини и актуални предавания в Нова телевизия и др.
Кирън Кук, Climate News Network, Великобритания, бивш репортер на BBC, Financial Times и др.
Джон Бенет, редактор, Arctic Monitor, медиен обучител за UNEP и др.

Желаещите да участват трябва да изпратят  имейл до [email protected], който да съдържа:

–  информация за личния и професионалния им интерес и опит в журналистиката;
–  описание на интереса и ангажимента им към теми и проблеми, свързани с обществения интерес, като опазване на околната среда, индивидуалните и колективни права, толерантността към малцинствата, демокрацията и гражданското участие.

BlueLink.net oсигурява транспорт и настаняване на приетите участници, и ще покрие пътните им разноски до София.

BlueLink.net изпълнява дейностите като част от проект Четвъртата власт в млади ръце“, подкрепен от програмата за подкрепа на неправителствени организации към Финансовия механизъм на Европейската икономическа общност, и с подкрепата на Earth Journalism Network към Internews.

BlueLink.net

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.