Home » Избрано

Кървава драма в Лясковец

2014.03.14 Няма коментари
Spread the love

Мъж стреля от къщата си в Лясковец, убит е полицай, а трима са ранени

Мъж стреля от къщата си в Лясковец, убит е полицай, а трима са ранени (СНИМКИ)

Кървава драма в Лясковец. Психичноболен и въоръжен застреля полицай и рани други трима, след като предния ден предупредил, че ще стреля по децата от училището в съседство, които не понасял. 53-годишният Петко Савов открил безразборна стрелба още в 5 часа тази сутрин. Той се е барикадирал в дома си.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пристигна на мястото на инцидента. Малко след 09.30 часа в Лясковец пристигнаха и два автомобила на специализирания отряд за борба с тероризма, както и четири микробуса с маскирани полицаи, които се отправиха към района на къщата.

Психолози на МВР преговарят със Савов в дома му.

Останалите хора, които се намират в сградата, в която живее стрелецът, са изтеглени на третия етаж на кооперацията, тъй като няма как да бъдат изведени, защото мъжът е на първия етаж.

Няма опасност за живота на ранените полицаи

Управителят на великотърновската болница заяви пред Дарик, че тримата ранени полицаи са в добро състояние и няма опасност за живота им. Стабилизирани са от лекарските екипи. Те са били простреляни със сачми в ръцете.

Акцията на полицията

Акцията на полицията е започнала в ранните сутрешни часове. Опитали са се да изземат боен арсенал от дома, при което мъжът се е барикадирал и е открил стрелба. Градът е отцепен от специални части. В района има линейки и противопожарни автомобили. В радиус 100 м от мястото на инцидента не се допускат хора.

Мъжът заплашвал, че ще застреля играещите деца в двора на училището

Петко Савов се дразнел на децата от училището, което се намира в близост до къщата. Писал до директора, че притежава 3 ловни пушки и възнамерява да ги използва. На свой ред директорът е информирал полицията.

В интервю за Дарик главният секретар Светлозар Лазаров заяви, че мъжът е заплашвал многократно, че ще застреля играещите деца в двора, като последната заплаха е от вчера.

Директорът на училище „Максим Райкович” в Лясковец Николай Кожухаров потвърди пред Дарик, че е подал сигнал за заплахите на Петко Савов на 20 февруари в полицията. След това е имало период на разследване и се е стигнало до извода, че той представлява заплаха за учениците. Затова тази сутрин е предприета акцията.

Мъжът живее в триетажна кооперация, която се намира в близост до втория корпус на СОУ „Максим Райкович” в Лясковец. Училището е разделено на две части, а спортната площадка на школото сочи точно към триетажната кооперация. В близост е и градската поликлиника в Лясковец.

По разкази на деца от училището мъжът наистина ги е заплашвал с оръжие, че ще ги застреля и е бил изнервен от присъствието им в района.

Жители на Лясковец разказаха, че Савов от няколко години има психически проблеми. Преди това е работил в железниците, бил е и ловец. Най-вероятно е придобил ловното си оръжие законно.

В кооперацията мъжът живее заедно с майка си, за която се предполага, че се намира с него в жилището. Според очевидци мъжът е стрелял многократно в ранните сутрешни часове.

Източник:  Dariknews.bg

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.