Home » Е-Списание

Сдружение „Велика Болгариа“ ще връчи традиционни награди за родолюбие

2014.02.18 Няма коментари
Spread the love

unnamedПо повод националния празник на България 3-ти март, сдружението за опазване на културно-историческото наследство „Велика Волгариа“ ще връчи почетни награди за родолюбие и силен български дух. Събитието ще се състои на 27 февруари т.г. от 19 часа местно време в клуб „Плейграунд“ – мол „Варна“ в морската столица.

Досегашни носители на тези награди са отец Иван от Нови хан, проф. Иво Кременски, бившият външен министър Иван Станчов, Галя и Христо Маджарови, Кубрат Пулев, председателят на Общинския съвет на Мездра и председател на Асоциацията на председателите на общинските съвети в България – инж. Делян Дамяновски, постоянен участник в инициативите за опазване на правата на българите в Сърбия, Македония, Албания, и др.

Сдружението организира скоро и друго събитие. То е свързано с Варненския некропол и ще се състои на 28 февруари от 18.30 ч. в клуб „Дарзалас“ на бул. „Мария Луиза“ 13 във Варна.

„Велика Волгариа“, заедно с „Български будители“, изпратиха миналата есен писмо до Народното събрание, което е било подкрепено от т.нар. Световен парламент на българите, Културния център на българите в Сърбия, ГС „Защита на гражданите“, Организацията на националната конференция „България – в световната история“, НИСИ, Клуб „1 ноември“, АЗКОН, КООСО, ББР, проф. Боян Лалов, проф. Бончо Асенов, проф. Евгений Сачев, доц.д-р Евгени Велев, АСВБ, СБНБ и др.

В писмото се настояваше да се премахване на версията за тюркския произход на древните българи от официалната историография, за издаване на писмата на цар Калоян до папа Инокентий III със средства от държавния бюджет и др. (Текстът на писмото може да се види тук: ИЗИСКВАНЕ )

„Велика Болгариа“ информира медиите, че ще излезе и с ново искване към българските институции – в срок от два месеца да се организира провеждането на Национална историческа конференция за изготвяне на нова, цялостна история на българския род.

Еврочикаго

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.