Home » Авторски страници, литература, политика

Турбофолк

2014.02.11 Няма коментари
Spread the love

Станишев на Бузлуджа. Снимка: Анелия Николова, в. "Капитал"

Станишев на Бузлуджа. Снимка: Анелия Николова, в. „Капитал“

Разлиствам един от дебеличките вестници и гледам огромно заглавие на червен фон:

„НЯМАМ НИТО ЕДИН РАБОТЕН ДЕН В ЖИВОТА СИ!”. Бре, викам си, изповед на Сергей Станишев ли е това? Да, ама не. Почти познах. Поувяхнала  фолкпевица се хвали, че нямала нито ден трудов стаж. Но самата тя тънела в лукс, благодарение на приятеля си.

Свръхголемите букви и яркият фон ме подведоха към наш Сергей, пък е и истина. Специалистът по ролята на униформата в Съветската армия никога не е работил. До 29-тата си година не се знае да е изкарал и един лев. Учило момчето, та чак се забравило… След важната дипломна работа „Ролята на униформата и нагръдните знаци в Червената армия за повишаване на боеспособността”, Серго тряска дисертация на тема „Система на служебното повишение на висшите граждански чинове в Русия и нейната еволюция във втората половина на 19-ти век”. Хъсът му към знания е подпомогнат от Джордж Сорос и „Отворено общество” – специализира в Московската им школа за политически изследвания. Това пък ме накара да се замисля, кои ли ги наричаха Соросоиди? Накрая за капак, момъкът става стипендиант на английска държавна програма*, като приключва с реферат на тема „Съвременната външна политика на Русия”.

Както се вижда, с такива фундаментални знания е напълно естествено да бъдеш приютен в Българската социалистическа партия. И така, на 29 години Сергей първо става главен експерт в отдел „Външна политика и международна дейност” на Висшия съвет на столетницата, а по-късно и шеф на отдела. Понатрупва малко партиен опит и скача директно в празното към момента кресло на министър-председател на България. Ясно е, че по-подготвен от него човек да ръководи Родината ни няма.

Това, дето го разказвам дотук, не е историята на чалга певицата. Да не сте се объркали нещо. Безработен специалист по руско-съветско-соросоидните модни течения и сношения. Партиен функционер. Началник на България. Потресаващо! И това не е всичко. Толкова много го харесват (за какво ли?), че дори го слагат за шеф на ПЕС! Нашият Сергей Станишев е пътеводната светлина, звездата на европейските социалисти, социалдемократи и други, самоопределили се за леви, тарикати. Като казвам „наш”, трябва да уточня, че Серго става български гражданин чак на 30 години. До тази достолепна възраст е геройствал като гражданин на Съветска Русия.

Леле, останах без дъх. На чалга концерт да бях, пак нямаше да се разкърша така. Между другото, фолкпевицата била известна с това, че изпълнявала песента „Чики-чики”, която била станала безспорен хит. Не знам, не съм много сигурен къде и кога тази юнашка песен се е хитосала… Обаче за „Миши-миши” нямам никакви съмнения. Е те това е върхът. Трепачът, убиецът на всички класации.

Давай, бат’ Серго, ти можеш! Остана още малко. Шеф на ЕС, шеф на ООН, на планетата Земя, на Галактиката и на цялата Вселена. Давай, ти можеш! Нищо не ти пречи. Ни акъл, ни образование!

.

Ивайло Зартов,

6 февруари 2014 г.

–––––––––––––––––––––––––-

* Станишев защитава реферата си „Съвременната външна политика на Русия“ в Лондонското училище по икономика и политически науки – бел.ред.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.