Home » Избрано

„Шеврон“ се извинява за трагичен инцидент с… купони за безплатна пица

2014.02.20 Няма коментари
Spread the love

Компанията за добив на шистов газ съжалява за избухнал на 11 февруари т.г. токсичен пожар в Бобтаун, щата Пенсилвания, който излиза извън контрол и убива човек. „Шеврон“ изпраща извинително писмо до местните хора, придружено с купони за безплатна пица. Информация за това може да се прочете в различни сайтове, включително и на български. Това, което стана известно, е, че миналата седмица жителите на малкото градче Бобтаун са били събудени от ужасен шум, причинен от масивна експлозия в задните им дворове. Причината за взрива и интензивния пожар, който последвал, било съоръжение за добив на шистов газ на „Шеврон“. Повече подробности по темата могат да се прочетат в материала по-долу.

––––––––––––––––––––––––

Милена Трачева,  Fakti.bg

c74a9ee5b1d44d931ab6b831bc342654_big

Миналата седмица жителите на малкото градче Бобтаун в далечния югозапад на щата Пенсилвания се събудиха до ужасен шум – звукът на масивна експлозия в задните им дворове. Причината за взрива и интензивно горещия огън, който последва, бе едно от съоръженията за добив на шистов газ на компанията Шеврон. При пожара, който се оказа и токсичен, загина един работник, а друг пострада сериозно, съобщава сайтът philly.com.

e5f28590fca4617f2d02ed7cd85e5428

Компанията Шеврон се почувства толкова зле, че е взривила част от малкия град Бобтаун и е отговорна за токсичния шестдневен пожар, който е излязъл извън контрол, че Отделът за работа с общността изпрати мило писмо до ужасените жители. В него е описано колко зле са се почувствали от компанията относно инцидента и включват подарък – купон за местната пицария – да, точно така – безплатна пица и безплатна сода, пише сайтът Сommondreams.

Разбираемо е, все пак, че обезщетението за нанесените щети в града и загубата на член на общността се равнява на талон за безплатна пица, като се има предвид, че печалбите на компанията за миналата година са намалели до около 21 милиарда щатски долара.

Жестът с пицата изглеждаше като един мил и добросъседски жест от страна на компанията-гигант, но всъщност по-скоро бе проверка на доверието у хората и опит за анализ на обществените нагласи.

„Шеврон признава влиянието, което инцидентът оказва върху обществото. Ние оценяваме, че трябва да бъдем отговорен член на тази общност и ще продължим да се стремим към постигане на работа без инциденти. Ние сме решени да предприемем действия, за да защитим нашите съседи, нашите служители, нашите изпълнители и околната среда…“.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.