Home » Избрано, политика

Липсата на правова държава пълни джобовете на международни мошеници

2014.01.13 Няма коментари
Spread the love
Пречиствателната станция в Стара Загора при откриването й през 2011 г.

Пречиствателната станция в Стара Загора при откриването й през 2011 г.

В този видеоматериал (видеозапис от предаването “Здравей, България” по Нова телевизия, линк – бел.ред.) адвокат Марин Божков разказва как немско-турският консорциум „Хейткамп Мас” печели обществена поръчка за изграждане на пречиствателни станции в Стара Загора и Димитровград. Той наема няколко големи български строителни фирми като подизпълнители. 75% от парите са от Европейският съюз, 15 на сто – от Европейската банка и 10% – от българския държавен бюджет.

Обектите са завършени през 2011 г. Министерството е изплатило парите на консорциума, но и до днес българските подизпълнители са получили по една-единствена авансова вноска.

Народът ни има една поговорка: “Не е виновен този, който яде зелника, а който му го дава!“. Липсата на ПРАВОВА ДЪРЖАВА България пълни джобовете на всички международни мошеници на наша територия, с парите на българските данъкоплатци.

Две са институциите на правовата държава за контрол над харчлъка на парите – съдебната власт и Агенцията за финансов контрол – те къде са? Защо се намират под мишница на политическата власт? Естествено е политиците на ДПС и БСП, работещи за Ердогановите фирми в България и получаващи от Ердоган за това щедри подаръци във вид на комисионни за своя джоб, да не ги допускат да работят, и да има правова държава у нас.

Като БСП и ДПС са всички останали партии, управлявали по време на прехода – корумпирани крадци и продаващи интересите на обществото и държавата за своя лична изгода.

 

Дора Апостолова

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.