Home » Авторски страници

Пътят към ада на религиозното противопоставяне е постлан с невежество

2013.12.08 Няма коментари
Spread the love

“Това не е радикален ислям, това е ислям!”

.

11Въпроси на Пламен Пасков, отправени от него чрез социалната мрежа Фейсбук. Поради важността на темата, която Пасков повдига, публикуваме неговите въпроси към приятелите му мюсюлмани и към български политици и управници.

Това разбира се е тема, която касае далеч не само България, тя касае света. И тази тема е част, според нас, не от сблъсъка на цивилизациите, както се беше изразил преди време Хънтигтън в една своя книга, а от тържеството на примитивно и манипулативно духовно невежество, което може да помете цивилизования мир между хора и общности с различно вероизповедание и културни стереотипи. 

И ако ислямът като най-млада световна религия не намери в себе си достатъчно вярващи хора, които са разбрали, че религията без култура, която да не е примитивна, без разум, който да не е спекулативен, и с духовни водачи, които ламтят за власт над душите на другите (изкушавани за това не от Твореца на всичко видимо и невидимо – както вероятно се самозаблуждават, подобно на всички самозаблуждавали се преди тях), то тогава тържеството на невежеството “в името Божие”, “в името на Аллах” (арабската дума за Бог, единственият Бог – който е един за всички, на какъвто и език да се обръщат към Него и както и да си Го представят),  ще доведе за пореден път в човешката история, както и води вече, до достатъчно много злини. За които точно духовни водачи, манипулиращи съзнанието на обикновените вярващи, имат най-голяма заслуга и грях. Както за средновековния “лов на вещици”, инквизиции, убийства и пр., случили се при западните християни в Европа преди векове, най-голяма заслуга и грях са имали точно духовниците, които са ги провокирали, оправдавали и ръководели. (И те също “в името Божие”…)

Искрено се надяваме, че опасенията на автора на публикувания по-долу текст са поне частично неоправдани. Но, каквито и да са неговите опасения и прогнози, въпроси като тези трябва да се задават навреме, а не когато би станало вече късно за тях. Защото т.нар. политическа коректност, заради която те обикновено се избягват, няма да реши въпроса с невежеството, оправдано с името Божие. Понеже тя е само един лаически светски конструкт, по отношение на чийто и да било религиозни представи, истини и заблуждения. Поради този си лаицизъм тази т.нар. политкоректност може дори да помогне на разни религиозни невежества да се развиват и процъфтяват – и, схващани през цивилизационната парадигма “права на човека”, да подкопаят цивилизацията, измислила тези права.

 ——————————————————————————————————

.

Искам да се обърна към моите приятели измежду мюсюлманите:

Моля ви да изгледате това видео:

И да ми кажете – тези хора мюсюлмани ли са?
Добри мюсюлмани ли са?
Аз правилно ли разбрах думите им?

Много е важно да определим отношението на тези хора измежду мюсюлманите, които са добри хора, и да разберем: те са добри хора, защото са недостатъчно добри мюсюлмани, или?

Тези добри хора, които твърдят, че нямат нищо против немюсюлманите, разграничават ли се от тези симпатяги в Норвегия, или?

Едните от двете групи или не са добри мюсюлмани, или не са добри хора.
Аз трети път не виждам.

Искам да се обърна и към безкрайно неуважаемите политически недоразумения:
Kristian Vigenin, Boiko Borisov, Nikolay Mladenov, Solomon Passy, Бойко Борисов, Лютви Местан, Пламен Орешарски, Пламен Орешарски, Ангел Найденов, Kristalina Georgieva, и към “пърхащият с мигли” костюмарчо Цветлин Йовчев: вие давате ли си сметка, че вкарахте, вкарвате, и ще вкарате (пасивно или активно) десетки хиляди от тези персонажи?

Вие давате ли си сметка, какво те заявяват без никакво стеснение в НОРВЕГИЯ?! В Норвегия, не в Арабистаните!

Щом те си позволяват това в Норвегия, на края на континента, без никаква пряка граница с никаква ислямска държава, вие давате ли сметка за тяхното поведение в България, която е подпряна от 80-милионна Турция?

Давате ли си сметка, че от няколкото милиона християни в Сирия, които пострадаха най-много, и бяха истински бежанци (в съседните на Сирия държави) в България няма НИТО ЕДИН такъв, пресякъл зелената ни граница? Нито един от тези, който вие ни представяте за “сирийски бежанци”?

Давате ли си сметка, че внасяте хора, които декларативно даже в Норвегия заявяват, че християнството и юдаизмът “не са истина”, което ги прави “Дар Ел Харб” (път на войната)? И, че всички са единодушно “ЗА” прилагането на шериата, убиването с камъни, разделянето на мъже от жени, клането на “неверници” и пр.?

Давате ли си сметка, щом тези там в Норвегия свободно, без свян, срам, и стеснение го заявяват публично, като общност, то какво ще направят у нас в най-скоро време тези над 10 000 признати, а де факто почти 2.5 пъти повече? Те ВЕЧЕ са прилагали тези правила до преди броени седмици НА ДЕЛО в Сирия?

Искате ли пак ужасяващи кадри на насечени християнски бебета и деца, на клане на хора за това, че са християни? Или не достатъчно диви салафи-уахаби мюсюлмани сунити като тях?

Искате ли, питам ви публично, и на всеослушание, при тагнати толкова медии?
Питам ви, безкрайно неуважаеми политически мухльовци, давате ли си сметка?

И понеже вие традиционно се правите, че такива въпроси от такива като мен не са ви отправяни, ще ви помогна с опресняване на възприятията: ще тагна и малко медии, които ще размножат благодарение на самата технология Интернет и Фейсбук въпросите ми, и ще стигнат до хиляди читатели.

Докато ви питат само чрез Фейсбук, само чрез тагване, само чрез открити писма, и само чрез мирни протести, вие ще се направите традиционно, че такива въпроси няма, нали?

Да, ама НЕ!
Няма да стане!
Интернет ще е вашият гробокопач!

И единствената причина, поради която все още ви призовавам да се освестите чрез интернет, е, че когато докараните до скотско положение на самозапалване хора озвереят достатъчно, демоните ще излезат на улицата. Ще загинат вероятно и много невинни, но Видовден ще ви стигне!

Няма как и няма къде да се скриете, поне повечето от вас, разберете го!
И това не е заплаха, това е прогноза!
Прогноза за броени месеци!

 

Пламен Пасков,

8.12.2013 г.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.