Home » Авторски страници, Е-Списание

“Във времето” – ансамбъл “Хоро” от Чикаго отпразнува 10-годишния си юбилей

2013.11.10 Един коментар
Spread the love

Българският фолклорен ансамбъл “Хоро”- Чикаго отпразнува своя десет годишен юбилей, а детската танцова формация „Хорце” при училище „Джон Атанасов” – петгодишнината от създаването си, с голям тричасов концерт в две части.

horo001Вчера, 9 ноември 2013 г. от 18:30 часа, в залата на Аудиториума на Guerin College Preparatory High School се състоя юбилеен концерт “Във времето” на танцов ансамбъл “Хоро” – Чикаго и на детската танцова формация „Хорце”.

В концерта взеха участие и известни на публиката гости: Деси Добрева (специално поканена от България), Теменужка и Ангел Жекови (съответно: вокал и кавал) и Абигейл Саймън – (солистка от Джофри балет – Чикаго).

Horo_concert Деси Добрева

Пълната с почитатели зала отново усети красотата и колоритността на българския танц и песен. А ансамбъл „Хоро“ и „Хорце“ с художествени ръководители Ирина и Тодор Гочеви получиха много аплодисменти, цветя и поздравления.

Horo_concert
По-долу поместваме поздравителния адрес от Българо-американска асоциация (БАА – Чикаго), поднесен заедно с  кошница с лакомства от вицепрезидента на асоциацията Петранка Стаматова:

Скъпи наши сънародници, от прочутия в Америка Български танцов ансамбъл „Хоро”!
Вие сте сред най-красивите, жизнерадостни и обичани българки и българи в Чикаго и Северна Америка! Във Вашите крака има динамит, а в гордата Ви осанка се крие магия! В сърцето и душата си Вие носите вековното наследство от българската духовност и таланти!
Приемете тази вечер нашите, на членове и симпатизанти на Българо-Американската Асоциация, поздрави и пожелания за здраве и щастие, за още много и много великолепни концерти и хиляди поклонници!
Честит 10-годишен славен юбилей!
Приемете и специалната ни обич и преклонение пред Вашето изкуство, защото ние сме почти връстници и тръгнахме заедно по пътя на нашата обществена мисия…
И ето – вече 10 години ние живеем заедно с вас, и Вие живеете заедно с нас, за да ни направите щастливи с Вашето изключително високо и професионално изкуство и да чуете и вкусите от нашия възторг, с който Ви поднасяме цялата си любов, на която сме способни!
Ние знаем с какъв труд сте постигнали съвършенството в уникалния български фолклор. Ние знаем, че когато свърши Вашият работен ден в един от най-работните градове в света, каквото е нашето Чикаго, Вие отново събирате воля и сили и идвате при Ирина и Тодор Гочеви, Вашите талантливи хореографи, и достигате още повече от това, което и преди сте имали много – талант и майсторство!
Българският град Чикаго, както и всички американци, които идват заедно с нас на Вашите знаменити концерти и срещат танците Ви с особен възторг, Ви се покланяме до земи и тихо, за да чуете как бие сърцето ни от радост,
Ви БЛАГОДАРИМ!

Horo_concert

Horo_concert Хорце

Horo_concert

Horo_concert publika

Horo_concert

Horo_concert

Horo_concert 109

sss

One Comment »

  • Таня Костова said:

    Прекрасен концерт-юбилей ! Тържество на българския дух ! Изключително ценен дългогодишен труд ! Браво Ирина и Тодор! Браво, ХОРО и ХОРЦЕ ! Браво Чикаго! Гордеем се с Вас !

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.