Home » Авторски страници, литература, политика

Цветанов и “простосмъртните”

2013.11.30 Няма коментари
Spread the love

ИСКАНЕ
Арестувайте Цветан Цветанов

До Главния прокурор

Г-н/ другарю Главен прокурор, искам от Вас незабавно да арестувате бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Основания за искането:

Цветанов пред сградата на Столичното следствие. Снимка: в. "24 часа"

Цветанов пред сградата на Столичното следствие. Снимка: в. “24 часа”

Срещу лицето Цветанов има предявени не едно, не две, а цели ТРИ обвинения. От практиката на българските прокурори и съдии се вижда ясна тенденция по отношение на простосмъртните български граждани. Обвиняемите се задържат под стража 6-8 до 10 месеца, като през това време следствие и прокуратура, пухтейки и пръхтейки, работят в посока събиране на доказателства. Опитите за промяна на мярката за неотклонение в по-лека се пресичат с любимите аргументи: „Задържаният може да се укрие, да извърши ново престъпление или да окаже въздействие върху свидетели”.

Обвиняемият Цветан Цветанов може ли да се укрие? Да, може. Вероятността да го направи е 100%. Като нищо ще духне. Възможно ли е ексвътрешният министър да извърши друго престъпление и да окаже натиск над свидетели? Не само, че е възможно, но с ежедневното си демонстративно появяване в различни медии, лицето Цветан Цветанов отправя недвусмислено послание за безнаказаност и мощ. Самият факт, че е все още на свобода смазва всеки потенциален свидетел. Иначе казано, лицето Цветанов всеки ден извършва нови престъпления. Защо досега не е арестуван? Нима над него има опънат чадър, тента или навес? Нима този обвиняем не е от простосмъртните български граждани?

Какво става, другарю/ г-н Главен прокурор? И за да не се получи някакво недоразумение, Ви дължа едно пояснение и едно напомняне. Използвам сложното двойно обръщение към Вас не за друго, а от искреното ми желание да се презастраховам. Да не взема да сбъркам случайно какъв сте. Господин ли, другар ли. Формата „Искане” се използва напълно нормално, когато става въпрос за взаимоотношения между български граждани – данъкоплатци и лица, получаващи заплати и бонуси от държавната хазна. Напълно в реда на нещата е, когато български граждани пишат до прокурори и съдии да използват изрази като искам и изисквам. И е абсолютно непонятно кой и кога е възприел погрешната форма „молба”. Няма логика ние – вашите работодатели да ви се молим за каквото и да било. И още нещо. В прокурорски шедьоври – обвинителни актове съм чел как обвиняемият се нарича „виновното лице”. Нищо, че към момента все още няма присъда, а най-често изобщо не се е стигнало до съдебна фаза. Харесва ми!

И така – Искам незабавно да арестувате виновното, криминално проявено лице Цветан Цветанов. Арестите и затворите са препълнени, но място винаги ще се намери, и то не само за един човек. Както се казва – сърце да е широко. А то е широко! Има място за всички. И за Станишев, Борисов, Доган…

.

Ивайло Зартов

София, 28 ноември 2013 г.

Хотел Затвора

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.