Home » Авторски страници, българи зад граница, политика

Проект за дневен ред на дебата за Националния съвет на българите зад граница

2013.11.29 Няма коментари
Spread the love

bg-d-500x5001-160x160Работната среща – дебат за Националния съвет на българите, живеещи извън Р. България, ще се състои на 21 декември, събота (в България ще е работен ден), от 10.00 ч. в една от залите на Народното събрание (залата ще бъде уточнена допълнително, но участниците ще бъдат своевременно упътени как да стигнат до нея).

Проектът за дневен ред включва дискусия в два последователни панела с основни теми:

1.   Национален съвет на българите зад граница – критерии за представителност, начин за номиниране, начин за избиране. Баланс между представителите на общностите зад граница и институционалните представители.

2.   Позициониране на Националния съвет в институционалната структура, с оглед независимостта му от политическата конюнктура. Националното представителство на българите в чужбина като приоритет на Стратегията за българите в чужбина.

Моля онези от вас, които желаят и могат да вземат участие (включително онези, които вече са направили заявка), да ми  изпратят в срок до 6 декември 2013 г. данните си за достъп в сградата на събранието – три имена и номер на документ за самоличност.

Оставам на разположение за Вашите коментари и бележки, които ще бъдат включени коректно в дебата по време на срещата, в случай, че не можете лично да вземете участие. Телефоните ми за връзка:  00359 889 314792;  00359 2 9239338 .

.

Мария Цанкова,

Комисия по българско гражданство и българи в чужбина към Президентството на Р. България

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.