Home » българи зад граница, Избрано

Случай на жестоко малтретирана българка стигна до италианско ТВ предаване

2013.11.08 Един коментар
Spread the love

„Кучетата са по-важни от теб“ – крещи собственичката на къщата, в която българката работи

Pablo Trincia, в което той разказва историята на Даниела.

Четете още: ШОК! Българка малтретирана като куче в Италия (видео) | Български новини

.

italia-nasilie

Българката Даниела е жестоко малтретирана в италиански дом, където работила като домашна помощница. Чрез скрита камера милиони италиански зрители на ТВ предаването Le Iene стават свидетели на насилието и униженията на нашенката.

Даниела е като много други домашни прислужници или гледачки на възрастни хора, пише „24 часа“.

Бита до посиняване, наричана „мръсна свиня, аз ти давам заплата, а ти не чистиш и не готвиш, както трябва“. Това са само част от обидите, които е понасяла всекидневно от италианската си господарка. Вероятно работодателката е заможна жена, по професия психолог, пише изданието за българите в чужбина „Български новини“.

Даниела е принуждавана да чисти изпражненията на 18-те кучета, които италианката е държала затворени в клетки.

„Те са 100 пъти по-важни от теб“, е крещяла господарката срещу българското момиче.

След излъчване на скандалния репортаж телефоните и социалните връзки за контакт с предаването са прегрели от възмутени зрители, вследствие на което 2 часа по-късно репортажът е свален от сайта на телевизията.

Темата се обсъжда и в Туитър. Сайтът на телевизията е наводнен с негативни коментари, а от тази сутрин е офлайн. „Видеото са го махнали!! Не е онлайн само за няколко часа!!!! Но който гледа предаването като мен видя всичко!“, коментира Лиляна Цветкова.

Гръмнаха и социалните групи във Фейсбук на българите в Италия. Те настояват за незабавна намеса на българското посолство в Италия и българската държава.

Източник:  Рetel.bg

One Comment »

 • Mariana said:

  „Малтретираната Даниела е работила по 14 часа на ден за 880 евро

  36-годишната Даниела от България, която взриви италианското общество през последните 48 часа с покъртителната си история излъчена в предаването „Хиените” по програмата на Италия 1, е работила за 880 евро по 14 часа на ден. От тези пари господарката й е удържала 130 евро, тъй като, според психоложката, Даниела не ги е заслужила. След непрестанния средновековен тормоз, Даниела се е престрашила и се е обърнала за помощ към въпросното предаване, откъдето е получила камера, с която е записвала изтезанията си.

  Наричана е лайнарка, проститутка, наказвана е, че не е мила чиниите на кучетата със сапун. Бита е, доказателство за което са синините по тялото на младата жена.

  На въпроса на журналиста, защо е търпяла, а не е избягала, отговора на Даниела е, че тези 880 евро са животоспасяващи. Но вместо 880 евро тя е получила 750 евро, тъй като според господарката й не се е справила добре с работата.

  След цял месец мъчения, Даниела не издържа и напуска работа. Сега от предаването „Хиените” са предоставили мейл, за да помогнат и намерят работа на българката.

  Социалните мрежи на българите в Италия настръхнаха след репортажа. „Вие знаете ли, че посолството на България в Рим не прави НИЩО по въпроса! Ако беше дори рускиня, посолството им щеше да направи такава патардия… знаете ли, че приемната за българи се намира в мазе… знаете ли, колко са „учтиви“ със сънародниците си… знаете ли, че за подновяване само на лична карта се чакат два безсмислени месеца… знаете ли, че българите в Италия се надяват да нямат проблеми, за да не ги посещават и да търпят грубостите им…. сигурна съм, че не знаете много неща, който трябва да знае,много просто не иска да чува… срамота!”, са част от коментарите, публикувани в групата Българи в Италия.“

  http://newsbg.eu/%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D0%BB%D0%B0-%D0%B5-%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%BB%D0%B0-%D0%BF%D0%BE-14/

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.