Home » Избрано, политика

Едвин Сугарев: Станишев е не по-малък бандит от Христо Бисеров

2013.11.08 Няма коментари
Spread the love

Скараха се с Иван Костов, защото продаде „Петрол” на Денис Ершов зад гърба му

 

e_sugarev_190_200Кариерата на Христо Бисеров тръгна от Зелената партия, която беше част от СДС. Той беше близък на Филип Димитров, Филип му имаше пълно доверие. Тогава стана главен секретар на СДС и остана на този пост и при Иван Костов. Това разказа по bТВ Едвин Сугарев. 

Маниерът му на действие е винаги да стои в сянка, а на възлови позиции да стоят негови хора, които да му вършат мръсната работа. Той никога не е подписвал документи и договори, а слагаше свои хора и така участва във всички приватизационни сделки. Разривът беше предизвикан защото чрез Захари Желязков, тогава шеф на  Агенцията по приватизация, всички корупционни сделки са минавали през тях. Приватизацията на „Петрол” беше дадена на Денис Ершов и „Юкос” през главата на Иван Костов и това беше причината за разрив между тях. После натискаха отново Ершов и „Юкос” да вземат „Нефтохим”. Там са вървели здрави комисионни. „Лойд” е застраховал „Нефтохим” –  3,6 млрд., а го продадоха за 106 млн. – вижте за какво ограбване на държавата става дума. Иван Костов имаше чрез тях интереси в приватизацията. Всички знаеха, че за да мине някаква приватизационна сделка, пътят е през Христо Бисеров, разказа Сугарев.

Според него после Бисеров отишъл при Доган, защото на него му трябвали такива хора. Бисеров вървял в комплект с Йордан Цонев.

Двамата искаха да отстранят Иван Костов и да съставят ново правителство, даже беше готов списъкът с новите министри. Доган имаше нужди от хора, които да му въртял далаверите и обръчите от фирми. По време на тройната коалиция чрез тях вървяха заменките в земеделското министерство. Бисеров беше нещо като конселиери на Доган, но явно е започнал да настъпва в негова територия. Опасна е твърде много за Христо Бисеров тази ситуация, защото от Сив кардинал той се превърна просто в един индивид. Вероятно може да проговори, и затова са тревожни в ДПС. Той може да каже как Доган е разпределял порциона, допусна Сугарев.

Според него Сергей Станишев е не по-малък бандит от Бисеров. Като пример Сугарев посочи мафиотския строеж на „Белене”, фалирането на „Кремиковци”, дори и личната афера „Хохегер”.

Готов съм да докажа в съда, че Станишев е бандит. Бисеров знае, че който проговори за интереси на олигарси, той просто не живее дълго. ДПС беше основана от Луканов, за да служи като патерица на БСП, целта беше да не остави турците да гласуват за СДС. ДПС се развиваше като корпорация и затова сега проблемите в нея са такива, заключи познавачът на задкулисието в българския преход.

Източник:  Faktor.bg

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.