Home » Избрано, политика

“Ранобудни студенти” прескочиха загражденията пред Народното събрание (Видео)

2013.11.25 Няма коментари
Spread the love

Тази сутрин, в деня на Св. Климент Охридски и патронния празник на Софийския университет, група от “Ранобудните студенти” премина загражденията пред българския парламент. За акцията съобщиха самите студенти.

Младежите разпънаха транспарант “Огражденията са в ума ни, няма граници за духа ни!” зад плътните ограждения пред сградата на Народното събрание.

“С акцията целим да покажем, че свободният дух е бил и ще бъде по-силен от наложената полицейщина в държавата. Акцията дава начало на поредица от събития, с които ще изпълним днешния ден”, аргументират действията си студентите в съобщение до медиите.

“Ранобудните студенти” обаче ще освободят окупираната Аула Магна за провеждането на официалните тържества по случай 125-тата годишнина от създаването на Алма Матер.

Акцията дава начало на поредица от събития, които студентите ще изпълнят днес, съобщиха още от щаба на Ранобудните.

Източник:   в. “Сега”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.