Home » Избрано, политика

Полк. Николай Марков: Таен план „Йовчев” налага до май червен фашизъм

2013.11.19 Няма коментари
Spread the love

 

Рестартирането на „Белене” е главната цел на тази власт

Агенти с  бели костюми овладяха окупацията в Ректората, без младите да усетят

Обществото е под упойка,  в България се извършва метеж, но не от студентите, предупреждава експертът по сигурност

 

Полковник Николай Марков е бивш служител на НСО, отстранен от службата след скандал с президента  Георги Първанов, че гардове събират нерегламентирано информация за политиците, които охраняват.

.

Интервю на Стойко Стоянов, Faktor.bg

.

– Г-н Марков, реалистични ли са опасенията, че през следващата година може да ни залее вълна от 200 хил. бежанци?

– Бъдещото развитие на тази криза няма да бъде по-различно от случващото се сега в България. Тоест, всичко остава обвито в мъгла.  И това състояние произтича от факта, че извън ангажиментите, които сме поели към ЕС и НАТО, всичко друго в България се диктува и направлява от една политическа сила, която е реалният мандатоносител.

– За БСП ли говорите?

– Мандатоносител на всичките политически партии в България е ДПС, и който има други представи за политиката просто се заблуждава.

– Каква е връзката на ДПС с бежанския проблем?

– За навлизащите у нас неконтролируемо и масово имигранти, трябва да се даде обяснение от лидера на ДПС, говоря за почетния и за юридически регистрирания в съда лидер. Но в никакъв случай няма нужда да се обясняват на обществото хора, които са свързани с БСП. Просто трябва да е ясно, че в позиционирането на тази власт БСП са маша, или инструмент, но от най-простите оръдия.

– Управляващите успяха ли да дефинират заплахите пред държавата от този поток от нелегални имигранти?

– Заплахите за нас са същите, които дефинира г-жа Меркел в Германия. Проблемът не са хората, които търсят някакво убежище, проблемът е радикалният ислям, който навлиза чрез определени лица, които имат мисия. Чрез тях навлизат и опасни капитали на ислямистки фондации, които идват у нас със стратегически цели и в един бъдещ етап, могат да се окажат фатални за България. Радикалният ислям е средна опасност за Европа, но стъпил в България може да унищожи страната. Европа все пак е силна, има богати държави, които могат да отделят ресурс, за да противодействат, но България е беззащитна. В момента на нашата територия се случват неща, които се прокарват от една политическа партия и пак повтарям – тя не е БСП.

Като говорим за тази съдбовна за нас тема, трябва да е ясно, че не става дума за омраза към чужденците, нито за ксенофобия, а за национални интереси. А  още по-важно е, ако обществото осъзнае този проблем и като национална кауза, защото нашата сигурност и идентичност вече могат да бъдат защитени само, ако се превърнат в кауза на българите.

– В телевизионно интервю преди дни министър Цветлин Йовчев категорично отрече Турция да стои зад целенасоченото вкарване на джихадисти у нас?

– Министър Йовчев не е добър пример за стратегически анализ. Твърде млад е, но освен това е и твърде зависим, за да може да представи реална оценка на случващото се в България. Добре да се избягват съвети и оценки от зависими хора. Освен това, в негово лице аз не припознавам политик или държавник, за който българският народ да си е дал гласа на изборите, за да дава Йовчев оценки и анализи. Ако думата преврат има реално измерение в лексиката на тази страна в настоящия момент, то тя е свързана с този силов министър, а не с ранобудните студенти.

– Да оставим Йовчев настрана, влизат ли контролирано опасни ислямисти на наша територия, наясно ли са държавниците с този проблем?

– Влизат и това е безспорен факт, който и Йовчев не отрича. Но става дума за политическо решение, което е взето в България. То не е официално, а задкулисна договорка в случая с Република Турция, но не и без знанието на ЕС. Проблемът е, че нашият национален интерес, ако въобще можем да говорим за национален интерес не се припокрива в момента с временния интерес на южната ни съседка, или на партньорите от съюза.

– Реалистичен ли е сценарият, че този пробив в националната сигурност се случва планирано на фона на политическа конфронтация, стачки, протести, окупации, митинги?

– Като хипотеза е възможно, но няма толкова добри диригенти в България, за да свържат много събития в една мащабна провокация. Аз не познавам такъв човек или организация с потенциал да осъществи подобен заговор по такъв сценарий. По-скоро политици и свързани с тях корпоративни интереси се възползват от тази лабилна ситуация в държавата и подлагат на риск националната сигурност. Но трябва да е ясно, че всичко това не е проблем на настоящето, а преди всичко на бъдещето. Бъдещето на България е заложено на карта. Дори сега, когато се говори от МВР и службите за сигурност, че има контрол на нелегалните бежанци, у нас реално влизат много повече, отколкото преди да се пусне в действие планът „Йовчев”. Гражданите просто са сугестирани и не виждат и не чуват истинските проблеми.

– Таен ли е планът „Йовчев”?

– Говоря за напълно реален план, който е създаден в Института по психология на МВР, но в никакъв случай не е факт за обществото. Той предвижда няколко точки, с които да се  ограничат източниците на напрежение и да се стабилизира  държавата. Но в същността си този план предвижда цялата държавност да се изземе в ръцете на поредни политически и олигархични кръгове, а на хората да се внуши, че имаме стабилно и силно управление на държавата и негов гарант са главният прокурор Цацаров, Цветлин Йовчев и Сергей Станишев. Тези намерения разбира се са забавни, но в действителност те са реални и вече са вкарани в действие. Надявам се всеки да ги усети.

– В новия бюджет за 2014 г. за подслушване са предвидени към 50 млн. лв., а предишното правителство бе обявено за най-опасното „ухо” с ресурс от 20 млн., каква завера се крие зад тези удвоени цифри?

– Всяка политическа класа, която изземе власт има определен план, как да постигне това по най-оптимален начин. Генералният план на тази власт, която управлява в момента, е да се реализира без апелационно проектът „Белен”. Докато не се стигне до реализирането на тази точка, няма да се спре с изземването на властта и тоталното контролиране на държавата. Всичко това се извършва по образец, който ние сме забравили преди 24 години. Но в момента ни промиват мозъците и ни внушават, че едва ли не се прилагат европейски модели и форми на управление в условия на демокрация. Тоест, ние отново сме в пълна заблуда и този голям бюджет за подслушване е само малка част от този мащабен план за контрол на държавата. Контролират се политици от опозицията, от извън парламентарните партии, контролират се журналисти, интелектуалци, всички са хвърлени в кюпа. Ако бъдем достатъчно търпеливи до месец май догодина, просто ще бъдем в ситуация на червен фашизъм. Но това може да се случи, ако бъдем дебилно търпеливи –  нямаме избор, чака ни червен фашизъм.

– Последните седмици улиците на София са пълни с полицаи, доколко с насилие може да се задържи една диктаторска власт?

– Последните 50 години властта в България се държа с милиционерщина, а сега може да се случи с полицейщина.

– Къде отиват тогава европейските ценности?

– Добрите пожелания за Европа не са конкретните измерения за ставащото в България. България не е Европа, това, че сме формален член на съюза, съвсем не ни прави носители на ценности, култура и демокрация, които са непознати на наша територия. Да не забравяме, че сме източна държава, с източни нрави, и при нас продължават да важат източни правила повече, отколкото западни. За  да станем западно общество, трябва първо да имаме съзнание на общност, да започнем да си говорим открито и да осъзнаем ценността на този народ каква е и да разберем, че сме българи и трябва да сме единни в защитата на националните ни интереси, независимо на кой сме член. Интересът на една нация за мен не е ксенофобия, а национално осъзната гордост. Ние не можем да забравим Паисий Хелендарски, само защото знаем, кой е Бисмарк. Но европейските ценности изискват и германците да знаят кой е отец Паисий.

– Има ли задкулисие, което обезсили студентските протести и вместо радикализация, младите свиха тихо знамената?

– Задкулисие има винаги, но в случая студентските протести бяха овладени с полицейската машина, от полицаи, които не действат с щитове, каски и палки. Неслучайно на обществото набиха в съзнанието плътните полицейски кордони. Целта беше с това масирано присъствие на униформени в София да се отклони вниманието към тях, а реално цивилни с костюм – агенти, овладяват студентите и намеренията им без никой да ги вижда и усеща. Най-тъжното е, че се използват познатите комунистически методи. И всички тези стратегии за овладяване се изготвят в Института по психология на МВР. Сега там работят ударно. Нямам никакво съмнение, че развитието на студентската стачка е овладяно чрез службите, а не е резултат от личната воля на младите. Ако трябва да сме точни – окупацията е потушена, тя не е овладяна. Скоро ще бъде и смазана, дори и самите студенти няма да разберат как. Срещу тях е изправена машина, работила дълго и с голям опит. С нея не могат да се справят деца на 20 години. Срещу тази машина може да се изправи успешно само цялата нация, но както виждате нацията е в състояние на пълна упойка. Змийска отрова тече по вените ни, ако сами не си вземем антиотровата – сме мъртви.

– На фона на тези задкулисия в държавата, как се проектира аферата „Бисеров”?

– С тази тема се прави политическо преиграване. Отдавна задавам въпроса – как се движат определени стратегически капитали, свързани с ислямски организации. По какви пътища и чрез кои банки тези пари стигат до България. Съвсем не става дума за капитали, които се носят в джоба. По един или друг начин Бисеров е бил заплетен в мрежа от такива капитали. Вероятно е играл ролята на предпазен бушон, но по тази схема всички българи можем да се окажем бушони. Христо Бисеров в крайна сметка няма да види полза ни от пари, ни от позиции. В момента идват неговите черни дни. Но  по-сериозният въпрос е кога ще излязат сметките на хора, които са над него в тази партия. Съмнявам се, че само Христо Бисеров има такива сметки. Не ме притеснява ДПС като партия, а ислямизмът и неоосманизмът, а те вече са част от тази система.

– Реалистична ли е претенцията на Волен Сидеров атакист да поеме ръководството на МВР?

– Волен Сидеров не е част от схемите, които се реализират, твърдя го с категоричност. Той е част  от периферията. И каквото и да казва, никой не се интересува от него. Ситуацията е неопределена, за всичко се говори само в бъдеще време. Обществото се отклонява от факта, че в България се извършва метеж, но не от студентите, а от властта, която ни управлява. Защото само хора с власт, интереси и много пари могат да правят метежи. Тези хора се знаят кои са, но проблемът е, че няма кой да им отговори на този етап.

– Каква е възможността за реакция на опозиционните партии?

– Те също са в желязна хватка, няма лидер от опозицията, който да не е хванат за гушата за определени неща, които е вършил. Неслучайно всички мълчат. Или, ако кажат нещо, то ще е със задъхващ се глас, трептящ. Все пак има лъч светлина, той е част от народопсихологията ни. Ние българите съвсем не сме толкова кротки и търпеливи и в определен момент робът се надига, и отговаря на тези, които се опитват чрез политика да си прокарват много големи финансови интереси, превръщайки България в роб, а народът в безгласна буква. Почти съм сигурен, че много скоро с решенията, които взимат тези хора, ще възпроизведат реакция срещу себе си. Да нямат усещането, че като са на власт, имат сигурност. Ще им бъде отговорено и то точно така, както не очакват, съвсем не сме телета. Българинът може да е всякакъв, но не е и глупак. Вече има хора, които са вдянали какво се случва в държавата и анализите на Цветлин Йовчев вече не са актуални.

– Изоставени ли сме от Европа и САЩ?

– На този етап да, но българинът се ориентира и действа най-добре, когато е изоставен. Така е по време на Съединението и по време на Априлското въстание. И тогава се е случвало великото чудо. Българинът изразява себе си, когато е сложен до стената. Тогава се събужда нашата енергия, тогава Бог ни помага. И сега има хора, които са готови да се жертват с цената на всичко. Добре ще е, ако политиците бъдат достатъчно интелигентни, да не се стига до тази крайност.

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.