Home » Избрано, политика

Полиция окупира журналистическия факултет на СУ

2013.11.15 Няма коментари
Spread the love
Снимка: Лидия Христова, OFFNews

Снимка: Лидия Христова, OFFNews

Полицейски кордони са преградили Факултета по журналистика на Софийския университет и не пускат студенти и преподаватели в учебното заведение, видя репортер на OFFNews.

Няколко преподаватели пред входа на факултета влязоха в спор с петимата полицаи, спиращи колегите им и студентите с искане да се легитимират. На въпрос защо са без идентификационни значки и по каква причина спират влизащите във факултета, униформените отвърнаха: свържете се по този въпрос с пресцентъра на МВР.

От студентите се изискват студентски книжки, а от преподавателите – пропуски, каквито те по правило нямат. Въпреки, че в момента текат лекции във факултета, полицаите не допускат много от студентите.

Факултетът е преграден от двете страни – откъм булевард “Левски”, където са разположени три реда полицаи, охраняващи днешната окупация на парламента и откъм ул. “Московска”, където са разположени около 40 униформени. В двора пред съседния факултет по фармация бе паркирана кола на жандармерията.

Източник:  OFFNews

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.