Home » Е-Списание

Писмо на Стефан Здравков до няколко български министерства

2013.11.21 Няма коментари

ДО МИНИСТЕРСТВАТА НА :

МЛАДЕЖТА И СПОРТА,

ОБРАЗОВАНИЕТО,

ЗЕМЕДЕЛИЕТО,

ЕКОЛОГИЯТА И ПР.

 

З А Я В Л Е Н И Е

от Стефан Стойчев Здравков

/следват адрес и телефон – бел.ред/

 

Тези дни най-сетне и Европейската Комисия писмено потвърди това, което аз лично от години пиша: Че т.нар. „Европроджекти” обслужват единствено мафиотските структури в България и чужбина, и нямат нищо общо с Г. О. и по-скоро му вредят! Затова се обръщам към изредените по-горе министерства с въпрос могат ли поне веднъж да направят изключение и

На основание Закона за достъп до обществена информация да ме информират може ли да бъде подкрепен един Проект, при който 20 /двадесет/ или поне десетина ветерани и младежи /от домове за сираци или студенти/ да стигнат до гр. Раковник, Чехия, да ремонтират, почистят и оформят цветна площадка пред паметника на единствения български воин, станал жертва на т.нар. инвазия на група войски от Варшавския договор в ЧССР на 21 август – старшина Николай Цеков Николов*, край който български крак не е стъпвал вече 45 години? Община Мездра вече е изпратила писмо до община Раковник за установяване на побратимство между двата града, но явно ни трябва съдействие и на други институции за отговор?

Приемат се какви ли не Проекти по „Младежта в действие”, доброволчество, екология, интеграция, пълзяща ислямизация и пр. В Прага има българско училище, но няма военен аташе, имаме посолство, благодарение на чиято кола с джипиес можахме да намерим паметника на ст. Николов край Нови дум. Но в същото време са издействали финансиране на книга „Екзекуторът”, скверняща не само паметта на ст. Николов и българските воини, но и позоряща цялата ни държава, ако все още имаме такава!

В очакване:

Стефан Здравков

20.11.2013 г.   гр. Мездра

 

————————————————————————————————————————-

* Още за този загинал на чешка територия български войник и за състоянието на неговия паметник може да се прочете тук и тук.

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.