Home » Избрано, политика

Осман Октай: Защо ДАНС докладва на Доган преди главния прокурор?!

2013.11.07 Няма коментари

Лютви Местан да подаде оставка – пет дни лъже и манипулира обществото

 

osman_oktai1_190_200Държавата е изправена пред страхотен скандал – ДАНС и спецслужбите докладват секретна информация първо на Ахмед Доган, прескачайки главния прокурор Сотир Цацаров, президента Плевнелиев, шефа на парламента Михаил Миков, премиера. Този горещ въпрос зададе Осман Октай в изявление пред Faktor.bg.

„Лютви Местан вместо да се скрие и да си хвърли оставката, продължава да се излага пред обществото и да го подвежда и манипулира с неадекватни обяснения за случая „Бисеров”, изригна гневен Октай.

Само преди час назначеният за председател на партията Местан заяви пред медиите: „Ние не сме наивници, всичко това ще има своята рефлексия върху ДПС, в това число и политическа рефлексия, но няма да предизвика катаклизми в партията, защото нашите избиратели са достатъчно грамотни, зрели, за да са наясно с факта, че има разлика между лична отговорност, за лични деяния и политиката на партията”.

„Местан иска да измъкне и ДПС и себе си сухи от този скандал с тъпи обяснения, че има разлика между лична отговорност и политика на партията. Местан трябва да подаде оставка, защото Бисеров беше част от неговия екип и чрез него се осъществи реализацията и оформянето на днешната политика на ДПС  и на правителството. Бисеров беше инструмент за кадруване на ниво министерства, областни администрации и състав на парламентарна група на ДПС. Всички тези хора и политиките реализирани чрез тях са отговорност и на Местан. Четири дни той лъже обществото, че не знаел какви са проблемите на Бисеров, че никой не го е притискал за тези оставки, че всичко станало доброволно по волята на Сивия кардинал Бисеров. Веднага след като стана явна оставката на Бисеров предупредих обществото, че става дума за огромни корпоративни и финансови интереси. Предупредих и, че в събота, 2 ноември, високопоставени лица от спецслужбите са били в сараите при Доган и са го информирали. На следващия ден Бисеров бе изритан от всички постове. Цинично е днес Местан да твърди нагло, че научили от прокуратурата едва днес, какво е вършил съпартиецът им, след като преди четири дни прогнозирах какво са си говорили в сараите, а те се опитваха чрез подставени лица да ме изкарат фантазьор. Моите „фантазии” обаче се оказаха верни на 100%. Случаят с Бисеров е продължение на аферата „Лиани”, заради която беше убит Ахмед Емин. Истината е проста и ясна – ДПС е корпоративна партия и затова там се случват такива трусове”, категоричен е Осман Октай. Той настоява комисията за контрол на ДАНС в парламента и прокуратурата да се задействат и да изяснят, кои са лицата, предоставили първо информация на Доган за финансовите операции на Бисеров.

„Цацаров да поиска изясняване, защо го прескачат, защо е научил какво се случва чак на 6 ноември, как така се изнася класифицирана информация и се предоставя на Доган, който има статута на обикновен гражданин.  Тези въпроси са по-страшни от „Кой назначи Пеевски”. Ако обществото не получи отговор на тях, това означава, че наистина Доган управлява държавата, че службите се отчитат първо на него, че затова е настоявал Пеевски да стане шеф на ДАНС за да получава приоритетно всяка секретна информация”, настоява Осман Октай.

Той призовава политическите партии също да престанат да се крият зад лични ежби и да поискат пълно изясняване на този скандал, защото от него става ясно, че държавата е  тотално пробита и оставката на правителството и нови избори са единственият изход от мафиотското задкулисие.

 

Източник:  Faktor.bg

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.