Home » Избрано, политика

Орешарски: Държавни служители, участващи в протестите, ще бъдат уволнени

2013.11.15 Няма коментари
Spread the love

Image_2447075_126Държавни служители, които участват в антиправителствените протести, ще бъдат освобождавани от работа. Това обяви премиерът Пламен Орешарски на среща с гражданските организации, цитиран от „Дарик“.

Орешарски допълни, че има служители, които „все още са на работа“, въпреки че за тях е потвърдено, че са участници „в събитията пред сградата на Министерския съвет“.

Има и други, за които има оперативни данни.

„По отношение на длъжностни лица, за които вие казахте, че има информация, че работят срещу правителството – стремим се да подбираме най-добрите кадри, сигурно не винаги успяваме. За да може да освободим администрацията от политически пристрастни фигури“, добави премиерът.

„Досега има няколко случая, за които всички знаем и обществото разбра, че са преки участници в събитията тук пред тази сграда и все още на държавна длъжност, или други, за които има оперативни данни. Затова ще се въздържа от имена, не е хубаво непотвърдена докрай информация да се изнася публично. Стремим се да се освободим от такива хора. За мен саботирането на дейност на което и да е ведомство, не е най-добрият начин да служи всеки държавен служител на държавата си. Мисля, че той прави обратното в такива случаи“, каза още Орешарски.

.

Източник:  в. „24 часа“

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Бел.ред.:  Всъщност заканата, че отсега ще уволняват държавни служители за участие в антиправителствени протести, може да доведе до някакъв вид заблуждение, че досега не се е случвало подобно нещо. Което не е вярно. Най-малкото защото още преди месеци заради участие в антиправителствен протест бе уволнен шефът на Държавна агенция „Архиви“ Мартин Иванов, без значение, че по мнението на мнозина, той беше един от най-полезните, компетентни и отдадени на работата си ръководители на тази агенция. Снимки на г-н Иванов и неговото семейство като участници в антиправителствен протест са били в кабинета на един от вицепремиерите на това правителство, преди Иванов да бъде уволнен. Което значи, че следенето за това кой участва в антипрателствените протести изобщо не е от днес.

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.