Home » Избрано

Искате да пуснете атомна бомба? Където и да е? Моля! Това вече е възможно

2013.11.21 Няма коментари

Георги Котев,  Gikotev.blog.bg

.

Какви творчески пориви възбужда ядрената мафия само, а?! Вече е почти възможно всеки един от вас да се приближи максимално плътно до злокобноста на творенията им – атомните бомби. Това можете да сторите, ако кликнете ТУК. За по-мързеливите от вас съм подготвил, както винаги, кратка серия от снимки, онагледяващи възможности на виртуалния продукт. Всички показани по-долу снимки се увеличават след кликване с мишката върху тях. Продуктът предлага много повече възможности за правене на оценки и анализи, отколкото аз ви показвам тук. Оставам това на въображението ви.

Така изглежда остров Манхатън, в град Ню Йорк, САЩ, след като над него е “пусната” бомбата “Момченцето” (Litle Boy), използвана на 6 август 1945 г. над град Хирошима, Япония. Можете да се на върнете на навигационното табло, като натиснете бялата стрелка в горния десен ъгъл на снимката. (В препубликувания вариант на материала може да се върнете чрез стрелката за връщане в предишно състояние в горния ляв ъгъл на монитора ви – бел.ред.)

Така изглежда островът, на чието име е кръстена най-злокобната програма в човешката история, за създаването на ядрените оръжия, преди да сте избрали и взривили нещо над него.

Служебен списък от цели, сред които можете да избирате. Но ако там не се среща желаното от вас място, не се отчайвайте, вие можете да си го посочите лично.

Столицата на България, град София.

Над София е “пусната” бомбата “Тълстяка” (Fat man). Същата като онази над Нагазаки, Япония, на 9-ти август 1945 г.

Можете да наблюдавате в режим на анимация, ако активирате съответната опция.

Други опции, ако си ги активирате де.

“Случайно” избрано място и бомба (“Цар бомба” – 50 мегатона тротилов еквивалент). Бомбата, предпоследната от списъка с предложените варианти, е хибрид – атомно-водородна, и е най-мощната, взривявана някота на Земята. По-мощна от нея в списъка е само нейния прототип, два пъти по-мощна (100 мегатона тротилов еквивалент), както се е планирало да бъде изградена, но това никога не се е случило.
Какво ще се случи, като я взривите с помощта на червения бутон? Вижте сами.

Все пак е по-добре да се взривяват виртуални, а не реални бомби. Това “удоволствие” дължите на многогодишните усилия на ядрената мафия.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.