Home » Авторски страници, българи зад граница

Инициатива на Revue Periodique за български автори в чужбина

2013.11.23 Няма коментари
Spread the love

Untitled2

От идущия брой възнамеряваме да публикуваме в Ревю Периодик, което излиза от петнадесет години, списък на имената на български автори и авторки, живеещи във Франция или в други страни, и публикували книги на български, на френски или на други езици. Или пък превели книги от съвременни български автори на френски и на други езици.

Ако сте съгласни с идеята, бъдете така добри да ни изпратите списък на Вашите книги и електронен адрес, на който евентуални кандидати за покупка биха могли да се свържат с Вас.

Нашата цел е да позволим на повече французи и чужденци да опознаят малко по-добре България и нейните съвременни автори.

Благодарим Ви предварително.

.

Тончо Карабулков,

Директор на Ревю Периодик*

[email protected]

————————————————————————————————————————-

Untitled1

* Ревю Периодик  е издание, което излиза на френски и отразява теми, свързани с България. То има читатели българи и французи, и за него са абонирани библиотеки в САЩ, Франция и Германия. Списанието излиза в печатен формат, но съдържанието на последния му брой може да се види тук – RP 81 – Articles montés – Après la troisième et dernière correction – MEP81 и  тук – RP 81 – COUVERTURE – couvertureN81 .

Целта на изданието е да покани автори, българи или чужденци, издали книги за живота в България, да му изпратят заглавията на книгите, както и личен електронен адрес, който да позволи на желаещите да се свържат с тях. Целта на тази инициатива е да привлече внимание и да създаде нови приятели на страната.

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.