Home » Авторски страници

Битовата престъпност в България. Пореден инцидент в Добрич

2013.11.23 Няма коментари
Spread the love

Писмо до редакционния ни мейл

.

Нападнатата Цветана

Нападнатата Цветана Вълчанова

Казвам се Николай Мирчев. Рано тази сутрин (вчера сутринта – бел.ред.) в централната част на град Добрич, докато отива на работа, бе пребита моя семейна приятелка, от мъж от ромски произход. Представям Ви описание на случилото се, както и видео от мястото, където е извършено престъплението, и краткия разказ на пострадалата.

Добрич, 22 ноември, малко преди шест часа сутринта. На 200 м от от идеалния център на областния град, в малък участък на ул. „Христо Ботев“, между булевардите „Русия и Добруджа“, е пребита 42-годишната Цветана Вълчанова, която се придвижва до работното си място – павилион за цигари и вестници. Тъмнината дава възможност на нападателя да изненада беззащитната жена и да я засипе със силни юмручни удари, в резултат на които чупи носа й. Виковете на жертвата не притесняват нападателя. За щастие камион за събиране на сметта се насочва по отсечката. Шофьорът със звуков и светлинен сигнал привлича вниманието на побойника и го принуждава да побегне и да остави Цветана.  Следва звънене на тел. 112, бърза реакция на полицаите, които залавят побойника, разпознат по-късно  от жената. Спешно отделение, рентгенова снимка и болнично легло, вместо спокоен трудов делник.

Ето и част от нейния разказ:

Не съм срещала такава агресия… Той не беше пиян, не беше дрогиран, много добре съзнаваше какво прави. Той просто изливаше някаква абсолютна агресия върху мен. На същото място ме нападат за втори път, преди три години ме нападнаха също. Миналата седмица моя клиентка каза, че са я нападнали там. Дойде посинена и я питах кой е бил нали, толкова синя. Нападнали са я на същото място. Според мои наблюдения, около 80 %  от нападенията са точно там, до битака. Не може ли да се освети този битак? …Никаква видимост, а пък в същото време целият поток минава оттам, за да отиде на работа. Според мен трябва да се предприемат някакви мерки, да се освети или да се сложи охрана, нещо да се предприеме… Нали това не е от моята компетенция, би трябвало компетентните лица да се заемат. Живеем в страшни времена, поне да направим малкото, което е нужно, да опазим хората.

.

Николай Мирчев,

Добрич, 22.11.2013 г.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.