Home » Авторски страници, политика

Българи в Лондон гониха на Вси Светии “злите сили на мафията и олигархията от България”

2013.11.05 Няма коментари
Лондон, 3.11.2013 г.

Лондон, 3 ноември 2013 г.

На 3 ноември, по повод деня на Вси Светии, протестиращи от групата ДАНСwithme Лондон инсцeнираха постановка с маски за гонене на призраците на ДС и злите сили на мафията и олигархията от България. За провеждане на демонстрацията беше избран мостът Ватерло,  място със символичен характер от съвременната ни история, където е извършено покушението срещу българския журналист, писател и дисидент Георги Марков, за което има данни, че е организирано от ДС и КГБ.

„Повече от 35 години след убийството на писателя, призраците на ДС са все още живи и задушават всеки опит за демокрация в България”, смятат протестиращите от ДАНСwithme Лондон.

Протестиращи носещи маски с въпроса КОЙ? – символ на хилядите протестиращи български граждани, които гонят от бъдещето на България политици и лица, криещи се зад чадъра на ДС.

„Време е да поставим край на парада на лъжата и да свалим маските. Вярваме, че за да върви напред България трябва да скъса с комунистическото си минало веднъж завинаги. Само така демокрацията и върховенството на закона имат шанс в България.“

„Ще продължаваме да настояваме за зачитане на демократичните ценности в България, за лустрация и за изчистване на зависимости от държавните институции от олигархията и мафията. Оставката на компрометираното правителство на кабинета Орешарски, подкрепенo и от анти-европейската и неонацистка партия “Атака”, е първа стъпка към тази цел.“

Лондон, 30 октомври 2013 г.

Лондон, 30 октомври 2013 г.

От ДАНСwithme Лондон изразиха подкрепа си към протестиращите студенти в България за оставка на правителството, за справедливост и морал в политиката, и по-рано миналата седмица, на 30 октомври.

.

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.