Home » Избрано

Трима олигарси и управляващ политик надничат зад порнокакичка в НЕК

2013.10.24 Няма коментари
Spread the love

Григор Лилов, Фейсбук страница

.

“Не искам да влизам в обяснителен режим. Има такъв човек при нас, работи като технически сътрудник. Добър и съвестен професионалист е”. Това заяви днес (22 октомври – бел.ред.) по телефона пред Нова телевизия пиарът на Националната електрическа компания Христина Стоянова. Според пиарката на НЕК за заемането на длъжността “технически секретар” не се изисква висше образование.

Не е случайно момиче. Така вместо висшистка, каквито има с хиляди на пазара, НЕК си взе Елена Бончева. Снимка: webcafe.bg

Елена Бончева. Снимката, взета вероятно от порно сайт, е публикувана в Webcafe.bg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За порносайтовете, на които се вижда “дамата” – служител, въобще не стана дума. Засега* този скандал е ограничен до моята страница във Фейсбук. (Явно “еротичен модел” звучи по-благозвучно за държавната администрация, отколкото порногърла, макар че за мен практически са синоними.)

И понеже НЕК не иска да влезе в “обяснителен режим”, като разследващ журналист аз ще вляза, за да се видят дълбоките олигархични корени на скандала.

Ценният кадър на НЕК Елена Бончева е близка до бургазлията Ясен Василев.

А кой е той?

Води се мултимилионер едва на 33 г. Инвестира в строителството, застроил е Черноморието с над 350 000 квадрата комплекси и катагодишно строи по още стотина хиляди квадрата. Първо е започнал с дистрибуция на горива чрез “Василев ойл” – навремето едно от големите фирми в бранша.

На фирмената връвчица около Василев са навързани ред фирми, от които интересната е “Евробилдинг инженеринг”. В нея съдружник е бил Георги Танев, чийто живот приключи на 24 март 2011 г. след “инцидент”, представен като спречкване в бургаския бар “Интрига”. Сега водещо лице в дружеството е Мартин Дяков – един от щедрите спонсори на партия “Атака” (отчетът им е фиксирал подарените пари).

А защо близката до тези хора специалист по еротиката и “обслужващ персонал” Елена Бончева е постъпила именно в централното управление, и то в “обществени поръчки”? И е секретарка на Борда?!

Подсказва порносайтът – който си те поръча. Подсказват обаче и неочаквани документи за… АЕЦ “Белене”.

Необходима е малко история. Без търг и конкурс през 2008 г. бяха избрани подизпълнители на площадката на новата АЕЦ – вкл. консорциума “Евромин билд”. Същественото за него:

Там е участвал Людмил Стойков – близкия до Първанов бизнесмен, заради който ни спряха парите по САПАРД. След като навремето се зарових в историята, той продаде дела си на Борислав Райчев. Людмил Стойков имаше фирма в Бургас – същата, за която вече стана дума по-нагоре.

– Друг участващ е “Минстрой” – на олигарха Николай Вълканов, толкова близък на Ахмед Доган (именно “Минстрой” плати хорорара на политика-хидроконсултант).

– И най-сетне сред участниците в консорцуиума е и “Евробилд”, за която вече стана дума, и с която е свързан Ясен Василев, който наднича зад еротичния модел в “обществени поръчки” на НЕК.

А зад цялата тази галиматия, освен изброените фигури, наднича и още един олигарх – енергийният бос Богомил Манчев. Именно неговата “Риск инженеринг” и с неговия подпис е дала препоръка на “Евробилд”. Явно и той ги е осигурил с работа на площадката на АЕЦ “Белене” като основен подизпълнител. Другият е фирма на Манчев. Сумата по онзи договор, по който са само те двамата е 108 млн. евро.

Та порногърлата, която издирих в онзи сайт, явно няма нито скрупули, нито морал, нито задръжки.

Еротиката си е еротика и сигурно е ценена. Но парите са си пари и може би далеч по-важни. Човек, доказал се в онази “индустрия”, готов на всичко срещу заплащане, размотал се около част от лицата в тази история, ще е наистина ценен кадър в централното управление на НЕК, в звеното “обществени поръчки”, в Борда, в мозъчния център, през който преминават всички материали и документация, вкл. и на евентуалните конкуренти. Както се казва, кадър – проверен лично и заслужил доверието.

Както виждате, не става дума за компетентност само в списание “69” като еротичен модел. Винаги съм твърдял, че колкото си по-омазан, толкова си по-подходящ за държавното управление – да те държат изкъсо. Та затова и разкритията ми за порносайта си стоят единствено на моята стена във Фейсбук*. Частичната “истина” за еротичния модел е прикритието им – пушилката, в която може да има догадки, но не и аргументация за делови и нравствени качества.

Но такива са много от кадрите на НЕК. Апропо, пиарката им Христина Стоянова е също “блестящ” специалист – със същата начална педагогика от Шумен, която е била недовършената идея на моделката и порногърла Елена Бончева. макар че пиарката е по-друго тесто – била е жена на политика и депутат Емил Стоянов и така е сродена като снаха с президента Петър Стоянов.

Ето ви една малка история – потвърдена с документи, започнала от един порносайт, преминала през НЕК, опряла до родни подставени лица – 33-годишни “бизнезвезди”, стигнала до най-големите олигарси у нас, забърсала партии като “Атака” и ДПС, и завършила с няколко от най-именитите политици.

Това е порнографията на българския обществен живот и управлението у нас. Зад чистия секс се оказа, че се е скрил и груповия разноцветен политически секс върху леглото на парите.

1374738_478605338922077_1744118604_n

 

 

 

 

 

—————————————————————-

* Този текст на Григор Лилов вече е публикуван в няколко сайта. Материали за случая са публикували и някои вестници.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.