Home » Авторски страници, българи зад граница

Поздравителни адреси във връзка с Деня на бесарабските българи

2013.10.29 Няма коментари

Поздравителни адреси във връзка с 29 октомври – Деня на бесарабските българи, от Юрий Граматик, председател на Всеукраинската обществена организация “Конгрес на българите в Украйна”, и от Българският младежки клуб “Актив” – Одеса, Украйна.

————————————————————————–

.

Уважаеми сънародници!

Всеки изминал ден, препълнен с най-различни моменти и личности, остава в миналото, от което се гради нашата история. В историята на всеки народ има дати, които са значими и важни. Една от най-важните дати за нас е 29 октомври – Денят на бесарабските българи. Този ден е специален ден, в който се спираме за кратко за да се върнем назад в историята, да дадем оценка на днешния ден и да построим планове за бъдещето ни.

Преди около два века нашите предци са напуснали България, но тя винаги живее в сърцата ни. Бесарабските българи са участвали в Освобождението и изграждането на Независима държава. През годините ние успяваме да запазим нашият език и култура. Днес ние насочваме нашите усилия към подрастващото поколение.

Уважаеми сънародници, честит Ден на бесарабските българи! От името на Всеукраинската обществена организация „Конгрес на българите в Украйна“, желая ви здраве, сили, успехи и късмет. Нека онзи пламък, разпален от безкрайната любов към България, никога не стихва и винаги да ви дава кураж да продължавате напред! Бъдете горди, че сте българи!

Честит празник!

Юрий Граматик,

председател на Всеукраинската обществена организация

„Конгрес на българите в Украйна“

На снимката: Барелефа на Христо Ботев в  Одеса

На снимката: Барелефът на Христо Ботев в Одеса

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Уважаеми сънародници,

Честит Ден на бесарабските българи!

29 октомври е ден на хора с борбен характер и силен дух. Преди два века нашите предци напускат родната земя и се заселват в дивите степи на Бесарабия. Съдбата ни присъжда да сме далеч от историческата родина. С годините се променят политическите режими, но въпреки всички изпитания, нашият дух остава непречупен. Запазването на връзката с корените ни дава кураж да правим сигурни стъпки напред. Днес ние гордо се наричаме българи и изпитваме голяма обич към всичко родно!

Скъпи българи, пожелаваме ви здраве, благополучие и късмет! Нека вашите начинания бъдат успешни. Пазете българското и бъдете горди потомци на своя народ!

.

Български младежки клуб „Актив“,

Одеса, Украйна

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.