Home » Е-Списание

Отново за Държавната агенция за българите в чужбина

2013.10.25 Един коментар
Spread the love

Бившият кмет на Варна няма да оглави държавната агенция, както други медии писаха по-рано днес. Кирил Йорданов щял да оглави Асоциацията за българите в чужбина, а не държавната агенция.

Кирил Йорданов няма да оглавява държавна агенция, както бе тиражирано днес по-рано от сайта Днес+, а Асоциацията на българите в чужбина, която не е държавна организация. В момента Йорданов е нейн почетен председател. Това е уточнил самият той пред въпросната медия.

На 2 и 3 ноември във Варна ще се проведе поредният конгрес, където евентуално ще се реши дали Йорданов ще има главна роля. „И все пак конгресът ще се проведе с цялата си непредсказуемост, така че не се знае какво ще се случи по време на събитието“, заявил още Йорданов.

По-рано днес бе разпространена следната неточна информация:

Бившият кмет на Варна Кирил Йорданов ще оглави Държавната агенция за българите в чужбина. Новината потвърдил самият той пред репортер на Днес + по телефона в типичния си стил, като заявил следното:

„Има такава възможност, но времето ще покаже дали това ще се случи или не. Би трябвало да се разбере до две седмици, а може и по-рано”, казал Кирил Йорданов.

В момента бившият кмет се намира в София със съпругата си и сина си.

——————-

Еврочикаго припомня, че Обществените съвети на българите в чужбина считат, че на ниво държавна агенция сериозна политика за българите извън страната не може да се води. В последното си интервю по националното радио от името на Обществените съвети Стефан Манов подчерта за пореден път важността на това да има ИЗБОРНО, легитимно представителство на българските граждани в чужбина, обединени в национален орган, в който да има и държавно участие. За повече информация вижте:
Ст. Манов и Р. Иванов в дебат за държавната политика към диаспората (линк)

 

One Comment »

  • ?! said:

    Нямам представа какво точно става, но явно Агенцията за българите в чужбина е в нещо като кома. Съдбата й е неясна, пусна се някаква информация за нейното закриване дори. За сегашното правителство това явно е въпрос без значение.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.