Home » Избрано, политика

Социалистът Близнашки: БСП трябваше да бъде забранена, робувал съм на илюзия

2013.09.22 Един коментар
Spread the love

бл

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

БСП в момента е партията на Тодор Живков. Това каза протестиращият бесепар – конституционалист Георги Близнашки в предаването „Всяка неделя” по Нова ТВ.

Имаше сблъсък Лилов срещу Луканов. Живков посочи като свой наследник Лилов и в крайна сметка така и стана, обясни Близнашки.

По думите му – в момента на дневен ред са бившите комсомолци, а за тях партията е всьо и вся – те нямат представа от управление и държавност.

Георги Близнашки даде да се разбере, че БСП е трябвало да бъде забранена, както в другите посткомунистически държави. „КПСС в Русия бе поставена извън закона, в Чехия, Полша и Унгария бившите компартии бяха разпуснати. Ние тръгнахме по друг път и аз съм робувал на тази илюзия”, каза Близнашки.

Според него Сергей Станишев е бил наложен от генералското движение около БСП. Ролята на Станишев е изключително вредна, категоричен е Георги Близнашки.

Източник: ПИК

One Comment »

 • Nik said:

  БСП е гнила партия

  Тя е попаднала в мъртвата хватка на олигархията и мафията и в партията отдавна няма нищо ляво.

  БСП не може да бъде излекувана, тя трябва да бъде доубита и да се закрие – а на нейно място да дойде необременена формация с морал, която да се грижи за хората в България, смята радикалната Татяна Дончева.

  Между другото, много водещи социалисти смятат, че БСП трябва да бъде забранена, колкото и кощунствено да звучи това за някои други от червените.

  Един от тях е професор Георги Близнашки.

  Според него, в момента БСП е толкова зле и вредна сама за себе си, че дори може да се нарече “партията на Тодор Живков”, заяви проф. Близнашки в един толкова висок форум, какъвто е предаването “Всяка неделя” на Кеворк Кеворкян.

  Георги Близнашки даде да се разбере, че БСП е трябвало да бъде закрита.

  Така, както се случи в другите посткомунистически държави.

  КПСС в Русия бе поставена извън закона.

  В Чехия, Полша и Унгария бившите компартии бяха разпуснати.

  Ние тръгнахме по друг път, който се оказа грешен. И аз съм робувал на тази илюзия“, каза Близнашки.

  Според него, Сергей Станишев е наложен от генералското движение около БСП.

  Ролята на Станишев е изключително вредна, категоричен е Георги Близнашки.

  Татяна Дончева е още по-крайна – тя смята, че Станишев трябва да лежи в затвора за греховете си както към БСП, така и към държавата, казаха верни партийни другари на Татяна.

  Източник: ЕПОХАЛНИ ВРЕМЕНА

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.