Home » Авторски страници, политика

Протестна мрежа: Отиващият си френски посланик заслужава признание и уважение

2013.09.05 Няма коментари
Spread the love
Филип Отие

Филип Отие

Днес Ясен Атанасов от “Протеста мрежа” се обърна към участниците в антиправителствените протести в България с призив, отнасящ се до заминаващия си от България посланик на Френската република Филип Отие. В апела се казва: “Да изразим чрез цвете нашата благодарност към г-н Филип Отие, който смело подкрепи чрез безпрецедентно открито писмо нашия протест. Той ще си тръгне от България без да е награден с традиционния за посланниците с изтичащ мандат орден ‘Стара планина’. Според властта, той не е толкова достоен, като Ахмед Доган (агент Сава) или Тодор Батков (агент Борат), които бяха нагредни с това високо отличие.” 

Ето и целият текст на привиза на Ясен Атанасов от “Протестна мрежа”:

Приятели,

Призоваваме нашето вечерно шествие днес, 5.09.2013 г., да посети посолството на Франция! Да изразим чрез цвете нашата благодарност към г-н Филип Отие, който смело подкрепи чрез безпрецедентно открито писмо нашия протест. Той ще си тръгне от България без да е награден с традиционния за посланниците с изтичащ мандат орден ‘Стара планина’. Според властта, той не е толкова достоен, като Ахмед Доган (агент Сава) или Тодор Батков (агент Борат), които бяха нагредни с това високо отличие.

Знаете ли, че дори Муамар Кадафи, който мъчеше наши сънародници, също е лауреат на този орден още от 1978 година? Но посланикът на държавата, която уреди освобождаването им – не е!

Как не ви е срам, министър Вигенин?!?

За какво писа г-н Отие? За управление в името на обществения интерес, против проникването на частни интереси в публичната сфера, за назначаването на достойни и компетентни хора на публичните длъжности, които да поставят обществото благо над личните си цели. Кое от тези негови думи най-много ви подразни, дами и господа управляващи? На техен фон вашето управление показва ясно уродливия си образ! ОСТАВКА!

Протестна мрежа ще инициира гражданска инициатива за подкрепа мотивирано предложение за награждане на г-н Отие по адекватен за заслугите му към България начин. Очаквайте скоро повече информация!

‘Протестна мрежа’

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.