2024-03-28

5 thoughts on “Екоорганизации срещу “Дънди прешъс металс”

  1. Това е България днес за съжаление. Преобладават хората с къса памет. Забравят че до вчера така се работеше че никой не знаеше какво значи думата екология. 50 години рудници, замърсяване и нищо не се споменаваше за замърсяване. Сега дойдоха едни мръсни канадци дето първо ни научиха как да се отнасяме към хората, после към природата въобще, а ние гледаме да ги изгоним и да настаним на тяхно място някой който не знае откъде изгрява слънцето. Да живее Оруел:

    ВОЙНАТА Е МИР
    СВОБОДАТА Е РОБСТВО
    НЕВЕЖЕСТВОТО Е СИЛА

    Нищо не ти принадлежи освен няколкото кубически сантиметра в черепа
    Ама и те като са празни – много лошо.

  2. Браво на крумовградчани! Изгониха златарите….остана само турския информационен център. Що ли не го закрият и него. Както се носи мълвата из градските кръчми, всички златари ги махат, клекнаха най накрая, бая години си поживяха тук и унищожиха хубавата природа и зелените гори наоколо. Мръсни чужди подлоги, за шепа чужди пари продават нашето злато. Но дойде видовден!!! така е когато всички сме заедно, да се махат и от Бългория и да ни оставят хубавите гори. Весникарите не са научили още или им е платено и не пишат за това, ама след новата година никой от тези няма да остане, вече освобождават квартирите си и си дигат багажите. съкращават ги всичките, заедно с главния им геолог-помашкото мекере г-н Желев, дето се прави на голяяяям български златар.Той е за зандана, национален унищожител и предател. Внимавай Крумовград!!!Остават още много от тази дъндиевска сган, носят се слухове и да не ви скроят капана, Юди има много…и сред турските съветници, пари,пари…

  3. Добре написано и коментарите но дали е верно или е манипулация…

  4. Еее, хора, излиза, че в България има само една мина. Само с тия канадци се занимавате, сякаш други няма. Много подозрително ми изглежда това. Я идете да видите в Малко Търново. Отпадъкът от държавната мина се вее из цялата околия. Където падне нищо не расте. Кой знае какво съдържа. Ама не, трябва да преследвате канадците.
    А Ораново? Там канадска ли е мината? Миньорите мрат като мухи. Някой да се е заинтересувал какви ги вършат там?
    Много ми намирисва на изнудване като чета, че се занимавате само с Дънди.
    Камионите на Дънди разрушавали инфраструктура. А на Ковачки камионите да не би да изграждат инфраструктура? Където има индустрия, има и камиони. Това е положението. Ако не искате индустрия, не трябва да си купувате коли и компютри. Съмнявам се да нямате компютри, иначе нямаше да има къде да пишете тези безумия горе. Заслужавате да живеете в някое кално индийско село и да ви трови някое кошмарно индийско предприятийце.

    Сяра извирала от рудника на Дънди…Абе хора, вие вярвате ли си? Ако извираше сяра, кой щеше да работи там? А дали не тече радиоактивна река, а? И в реката пирани..Може и акули-мутанти, защо не! Ако извираше река от химикали в предприятието на Дънди, щяхме да чуем, че там редовно се давят хора и умират от отравяне. Нямате равни в безумието.

  5. Не работеше ли Дончо Иванов преди няколко години като консултант на Дънди в Крумовград и след като договорът му беше прекратен от страна на компанията(а с това и солидната финансова субсидия за извършване на социални дейности за развитие на местните общности)заради злоупотреби на Д.Иванов, апропо бивш служител на ДС (както впоследствие се разбира), той се превърна в един от най-яростните й противници, за да рекетира… Работещата му завера е с Петя Чолакова, още едно изпечено цинично творение, на което след като Дънди разбраха с кого си имат работа и спряха финансирането на списанието му, се обърна по същия начин като водача си на 360 градуса и от пламеннен апологет на фирмата (за справка:броевете на „Средногорски багри“ от 2006-8 г.) стана върл враг и пръв активист от типа „крадецът вика хванете крадеца“…
    С три думи: банална нашенска картинка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *