Home » Авторски страници

Детско студио “Телевизионери” – Чикаго продължава смело напред

2013.09.30 Няма коментари
Spread the love

IMG_5784

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Започна новата учебна година – за някои. В Детско студио “ТЕЛЕВИЗИОНЕРИ“ я нарекохме творческа. Но смятаме, че използвайки въображението си за творчество, ние също се учим – на професионализъм, дисциплина, отговорност, новаторство. Така че, бихме могли да я наречем творчески-учебна. Стартирахме смело и професионално, с много амбиция, ентусиазъм и с надеждата, че ще успеем да ви покажем и разкажем за нашите успехи и неуспехи, възходи и спадове, вдъхновения и колебания по-добре, отколкото през предходната година.

От тази година в “ТЕЛЕВИЗИОНЕРИ“ вече функционират три екипа.

IMG_1984

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В екипа на най-малките телевизионери – „Калинките“, най-смели и най-сръчни са Джоджо, Ванко, Вики, Алекс, Илай. Много скоро те ще ви разкажат за себе си.

Най-популярни в ефира към момента са Телевизионерите от студиото ни в българското училище „Джон Атанасов“. Отдавна познатите ви чаровници Иван, Рамона и Ралица са тези, от които трудно може да се вземе думата пред камерата. Но без сръчните ръце на Крис, Денис и Дейвид нищо от изговореното не би могло да стигне до вас. Последното попълнение в този екип са най-малките и неопитни още телевизионери, но пък най-забавни, неподправени и атрактивни – Анжелик и Иван, които още с появата си в студиото спечелиха сърцата на всички ни. Казваме, че този екип е най-популярен, защото именно към него са отправени не само пожеланията за успешна творческа дейност, но и предложенията за сътрудничество от наши почитатели в САЩ, България и други места по света, където звучи българска реч. Рубриката ни „Нашата видео-поща“ е препълнена с видеоматериали, които скоро ще имате възможност да видите в нашите репортажи на познатия ви вече уеб-сайт http://televisionerite.com/, както и на страницата на Детско студио „ТЕЛЕВИЗИОНЕРИ“ във Фейсбук.

IMG_5834

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Най-новият, но многообещаващ екип на Телевизионерите са тинейджърите от Фолклорен клуб „Верея“. Това е екипът, който ще се погрижи да ви запознава с всичко случващо се, свързано с българския фолклор и традиции в българската общност не само в Чикаго. Самите те са се отдали изцяло на любовта си към българския национален бит, традиции и култура, съхранени през времето до наши дни. Искате да разберете кои са те? Съвсем скоро ще можете да ги видите в нашия ефир с тяхното първо интервю, направено с популярния сред любителите на българския фолклор акордеонист Иван Милев, който гостува в поредната „Хоротека“ на Фолклорен клуб „Верея“ в Чикаго.

IMG_2181

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вече сме преминали периода на първите плахи стъпки и продължаваме уверено напред, давайки възможност на всички, които искат, да ни следват – както направиха нашите приятели от Национално училище за музикални и сценични изкуства “Христина Морфова“ в Стара Загора, Българско училище „Мартенички“ в Сан Франциско, Българско училище в Сиатъл, Българското училище към посолството в Лондон.

Надяваме се, че всичко, което ви показваме и разказваме, е интересно, забавно и с достатъчно информация за случващото се в живота на българските деца в Чикаго и по света.

Гледайте ни, за да се убедите сами!

.

Екипът на Детско студио “Телевизионери“

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.