Home » Избрано

Стартира проектът на Зукърбърг Internet.org

2013.08.22 Няма коментари
Spread the love

 

Даниел Деспотов,  Kaldata.com

.

Марк Зукърбърг обяви началото на партньорския проект Internet.org, целта на който е интернет да стане достъпен за целия свят. Освен Facebook, към партньорския проект са се присъединили Samsung, Ericsson, MediaTek, Nokia, Opera и Qualcomm.

Седем високо технологични компании се обединиха с надеждата да помогнат за излизането в интернет на две трети от жителите на земното кълбо, които все още нямат тази възможност. Сайтът започна работата си вчера.

В официалното съобщение на партньорите се казва, че Internet.org възнамерява да се съсредоточи в три области:

На първо място, това е достъпността, и за постигането на тази цел партньорите ще разработват и произвеждат евтини средства за достъп до Мрежата, като например смартфони.

На второ място е поставена ефективността на предаване на данните, като групата се съсредоточва върху технологиите за компресиране, за да се постигне по-тясна пропускателна лента.

На трето място е поставен бизнес моделът, който Internet.org възнамеряват да развиват, за да стимулират и други компании от всякакъв тип да предоставят по-евтин и бърз интернет-достъп до тези райони.

Развиващите се страни вече са обект на голям интерес от страна на големите интернет компании. В много от развитите страни разпространението на интернет и мобилни устройства вече достигна точката на насищане и явно е необходимо търсенето и развиването на нови пазари.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.