2024-04-24

1 thought on “„Ройтерс“: Разплитането на една оферта за български пенсионен фонд

  1. Сделката за „Доверие“ придоби криминален оттенък

    Сделката за пенсионен фонд „Доверие“ придоби криминален оттенък, след като от прокуратурата съобщиха подробности за задържаната ден по-рано организирана престъпна група, която се е занимавала с убийства, грабежи и нанасяне на телесни повреди.

    На специална пресконференция с участието на заместник-главния прокурор Борислав Сарафов и главния секретар на МВР Светослав Лазаров беше съобщено, че

    една от поръчките на групата

    е била и нанасяне на телесна повреда на двама души, участвали в сделката за купуването на пенсионен фонд „Доверие“ (виж карето в края на текста).

    „При провеждане на оперативно – издирвателните мероприятия, междувременно получихме информация за подготовка на нанасяне на тежки телесни повреди. За да придобиете данни за мащабите и размера и технологията на решаване на спорове чрез силовите действия, извършвани от групата, ще ви дам следният пример. Пресякохме подготовка и извършване на телесна повреда придружена с грабеж – отнемане на лек автомобил и финансови средства по отношение на две лица, които са свързани с т.нар сделка за закупуване на пенсионен фонд „Доверие“. Става дума за бивш директор на „Информационно обслужване“ АД и за физическо лице, което има участие в юридическо лице, свързано със съответната сделка“, обяви Лазаров.

    Той не конкретизира кои са двете лица, защото били свидетели.(…)

    Заместник-главният прокурор Сарафов заяви, че за подготвяното престъпление спрямо посочените като участници в сделката за „Доверие“ има категорични доказателства, събрани и чрез специални разузнавателни средства.

    Поръчката е била за счупване на краката и отнемане на автомобилите и парични средства

    на двете лица.

    „Тези хора са свидетели, да не им казваме имената. Тепърва ще се установява какво точно е целяло нанасянето на телесната повреда. Не е изключено някой да разкаже какво точно е поемал като ангажимент, но от това, което сме установили до момента, е че тази група е проследявала, проучвала е навиците на тези хора, изчаквала е и издебвала удобен момент, за да изпълни това, за което е била ангажирана“, уточни Сарафов.

    Нито МВР, нито от прокуратурата уточниха дали е известен кой е поръчителят на акцията срещу участниците в сделката за „Доверие“. (…)

    Източник: dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *