Home » Авторски страници, политика

Призив на Протестна мрежа

2013.08.26 Няма коментари
Spread the love

Днес организиралите се в т.нар. Протестна мрежа протестиращи срещу правителството на Орешарски и порочния модел на управление на България излязоха със следния призив:

.

Снимка: Novini.bg

Снимка: Булфото

Призоваваме всички граждани, политически и обществени организации, които подкрепят протеста срещу мафията и обслужващата я нова Тройна коалиция, да се присъединят към Голямото посрещане на депутатите на 4-ти септември в 8.00 ч пред всички входове на парламента.

На този ден ще поднови работа едно компрометирано Народно събрание, което доказано и систематично работи за тъмните интереси на олигархията.

Това е парламент, който гласува и превърна в реалност задкулисните споразумения за назначаване на медийния магнат-депутат Делян Пеевски за шеф на ДАНС, акт, който се оказа само началото на дълъг списък от абсурдни назначения.

Това е парламентът, в който антиевропеец и антисемит като Волен Сидеров влиза необезпокояван с оръжие, само защото е осигурил подкрепата на това корумпирано мнозинство.

Това е и парламентът, който превърна центъра на София във военна зона, само за да се крие от справедливия гняв на гражданите.

Ние от Протестна мрежа, които протестираме над 70 дни, ще бъдем там.

Ще протестираме мирно, но настоятелно, за изгонването на една престъпна група от храма на българската демокрация – Народното събрание.

Да излезем на площада около парламента като свободни граждани, без разлика на партийни пристрастия, възраст, етнос и религия.

Нека 2013 година остане в историята като първата година на истинското гражданско общество в България. Дължим го на себе си, на нашите родители и най-вече на нашите деца.

.

Протестна Мрежа

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.