Home » Избрано, политика

Правителството в България се готви за бежанска вълна, тероризъм и икономически последствия

2013.08.30 Няма коментари
Spread the love

Рискове от бежанска вълна, терористична атака и икономически последствия заради кризата в Сирия видя правителството, което в петък свика заседание на Съвета за сигурност към Министерския съвет.

Бил е одобрен план за действие с 11 мерки, като според оценките на правителството най-сериозен е рискът от бежанска вълна и хуманитарна криза, свързана с нея.

Обсъдена е и евентуална заплаха от терористично нападение, като вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев съобщи, че към момента България не разполага с данни за пряка терористична заплаха, но актуализира плана за действие в такива ситуации.

Отчетени са и финансови и икономически рискове, които обаче не биха застрашили националната сигурност.

Съветът за сигурност към Министерския съвет е съвещателен орган и няма практика заседанията му да се обявяват публично, нито да бъдат съпътствани с изявления.

Източник:  Mediapool

Текст:

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.