2024-05-03

23 thoughts on “Няколко златни правила как да не влезете в затвора, ако ви ограбват цигани :)

  1. Защо изобщо се занимавате с такива неща? Кой печели от тава? Ще Ви кажа само,че Вашият сайт и хипер връзките му объркват потребителите.За мен това е чиста проба на провокация,и е немислимо да се майтапите с тези теми.Знайте,че монетата има две страни.И занапред, ако обичате-не си противоречете.Надявам се сте добре запозната с материята с която боравите, защото никак не е несериозно това,което правите.Все пак трябва да е бъзик , но бъзик на оголено седалище си е направо полов акт

    С уважение:G

  2. Не, не се опитвах да ви кажа да гледате от веселата страна на нещата. Това, което се опитах да ви кажа бе – и вече не знам за кой път ще го напиша – че когато един текст е написан в пародиен жанр, това трябва да се има предвид и написаното в него не бива да се възприема буквално, защото то не е и написано буквално. Толкова ли е трудно да се разбере това?

    В нашето издание, впрочем, беше препубликуван преди време един друг текст от същия сайт – Бъзикилийкс /Невероятно.инфо/, който бе озаглавен „Очерк на един англичанин за България: Няма по-прост народ от българския“. И под този текст имаше сума ти коментари и се наложи да пиша не знам колко пъти и аз коментари, за да обяснявам на едни или други читатели, че текстът е пародиен, че никакъв англичанин няма, който да го е написал, че авторът му е българин и че всички текстове на съответния автор в съответния сайт са такива /разбира се и там имаше хипервръзка към изданието – източник, но кой да гледа…/. Под този текст имаше периодично много коментари от рода на: как може, какъв е този англичанин, който ще ни обижда така и пр. Не правете и вие като тези читатели, които бързаха да се обиждат, вместо да помислят повече, преди да го направят.

  3. Скъпа Mariana:
    „Съгласен“ съм с идеята на Вашият сайт и ВИЧКИ хипер връзки към него,
    ОБАЧЕ Вие се опитвате по този начин да ми кажете че трябва да гледам от
    „веселата“ страна на нещата ли? Самата статия не отговаря нито на името,
    нито на идеята на Вашият сайт.Това е много болна тема и мисля,че не трябва така да се пропагандира с нея,даже така поднесена с хумористична цел.Моля занапред да помислим преди изобщо да предприемем публикации по подобни теми. Мисля,че точно тези действия „клатят лодката“,ако мога така да се изразя.

    С уважение:G

  4. „С този текст Вие анкетирате граждани на ДЕМОКРАТИЧНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.
    Мисля,че близо 25 години сме ДЕМОКРАТИ и имаме право да си изказваме мнението по конкретни теми,без да се опасяваме,че сме в разрез със законите.Ако Вие се опитвате по деликатен начин да кажете на някой,че написаното от него не е във връзка с темата,ОК.В противен случай ме навеждате на мисълта (Няколко златни правила как да не влезете в затвора, ако ви ограбват цигани 🙂 ,че май не Ви харесва миризмата на “вашето творение”.“

    Това не е мое творение. Не знам слепи ли сте, не четете ли какво пише първо в началото на самия текст, който е препубликация от друго издание, и има хипервръзка към изданието – източник в самото начало. /Впрочем, изборът за тази препубликация не е мой в качеството ми на редактор на това издание, а на един сътрудник на изданието, но това не е толкова важно/.

    Второ, аз вече написах в предишен свой коментар, че всички текстове в сайта Бъзикийликс, от който е препубликуван този материал, са в такъв жанр, те не бива да се възприемат буквално. /Нещо, което би трябвало да можехте да проверите и сами, вместо да се налага изрично да го споменавам./

    А причината въобще да се намеся в тази дискусия на читатели е, че не бих искала да виждам във форума на това издание развихряне на някакви чувства на междуетническа омраза едва ли не, от които не смятам, че има нужда българското общество.

    Проблемът с това, че в продължение на години една висока битова престъпност, която в значителна част се извършваше и се извършва от роми, които не спадат към онези роми, които с честен труд си изкарват хляба /а аз познавам лично такива роми, трябва да ви кажа, и ги уважавам, защото те с нищо не се различават от другите български граждани и тях никой няма право да ги обижда/, е важен проблем. И този проблем често не се подпомагаше, а се усложняваше, в някакъв смисъл казано, от някои правозащитни организации, като например т.нар. Български хелзински комитет, който може да защитава нарушени права на граждани, само ако тези граждани са представители на етнически, религиозни или сексуални малцинства. За другите български граждани, на които могат да бъдат нарушени човешките права, този Български хелзинкски комитет и пръста си няма да мръдне.

    Освен това би трябвало да се има предвид, че няма права без задължения. Не може който и да е български гражданин да има само права като такъв, без да има задължения като такъв. Не може да имаш само права – и то „права“ от рода на това да ограбиш примерно градината или къщата на някой пенсионер, и то даже много пъти; „правото“ да не си дупчиш билет в автобуса, „правото“ да набиеш даже някой полицай или екип на Бърза помощ, ако нещо те ядосат, и после се вдигне цялата ти махала, за да се защитава заради „нарушени права“.

    Това разбира се не са права, а простъпки, а понякога даже и престъпления. И, когато те остават по една или друга причина безнаказани, това не поражда повече толерантност, търпимост и пр., нито би могло да породи. Това може да породи само ксенобофски наченъци, а после и настроения. Които понякога да се стоварят на главите и на невинни хора, само заради това, че са роми, или пък, че са по-матови, или, че просто са чужденци.

  5. В отговор на S:

    Напълно съм съгласен с Вас. Законите на НРБ трябва да бъдат прилагани за
    всички Български граждани,независимо от тяхната етническа група.

    Към Mariana:

    С този текст Вие анкетирате граждани на ДЕМОКРАТИЧНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.
    Мисля,че близо 25 години сме ДЕМОКРАТИ и имаме право да си изказваме мнението по конкретни теми,без да се опасяваме,че сме в разрез със законите.Ако Вие се опитвате по деликатен начин да кажете на някой,че написаното от него не е във връзка с темата,ОК.В противен случай ме навеждате на мисълта (Няколко златни правила как да не влезете в затвора, ако ви ограбват цигани :),че май не Ви харесва миризмата на „вашето творение“.

  6. Господине, да си дава човек сметка за жанра, в който е написан един текст и да не губи чувството си за хумор не означава да подценява сериозността на проблемите, които са били засегнати в пародиен контекст в съответния текст. Нищо подобно не означава. Означава да не се опитва да банализира и да опростява нещата, а да се замисли над тях. Независимо дали е българин или ром, създател на текстове в Наказателния кодекс или обикновен гражданин.

  7. ааааа, разбрах – забравил съм чувствоот си за хумор. сигурно е смешно. те и вицовете във вестник Стандарт са им смешни на някои хора. Приятни забавления ви пожелавам!

  8. Това е текст – препубликация от сайт, в който всички текстове са пародийни, и са, бих казала, за читатели, които не гледат само на повърхността и не са забравили какво е това чувство за хумор. Текстовете на Бъзикилийкс, както се казва този сайт, не бива да се възприемат така буквално.

    Така че моля уважаемите читатели да имат това предвид.

  9. С този текст сте директно за затвора. И не са ви виновни правозащитните организации, а ченгетата. Не са виновни циганите или НГО-тата за това, че полицията в българия отказва да се занимава с битовата престъпност. Прави го само, ако имаш връзки.

  10. В отговор на G:
    Въпреки,че е имало цигани отколе по нашите земи преди не е ставало въпрос за апашки набези,изнасилвания на стари жени и убийства на стари хора по селата за 15-20 лв.В повечето случаи доказани.Извършени от кого?!
    Простотията наистина не ходи по гората,тя се насажда,поддържа и разраства.Стига да има благоприятна почва.А тор у нас-дал Бог.
    Пред кръвните банки не чакат доброволци,а добре изучени търгаши,които само по изражението на лицето ти определят цената(варира от 100 до 250 лв на сак с кръв),не защото ти не искаш да дадеш(лично аз-5 пъти доброволно и безплатно),а защото и една рота доброволци да доведеш пак ще процъфтява подобен род търговия с протекцията на самите банки(навсякъде,където съм дарявал,на рецепциите имат дълъг списък с „услужливи доброволци“-имена,телефони и ценоразпис.Все едно си в ресторант и ти предлагат менюто).
    В родилните зали на 1 здравноосигурена родилка раждат 3,които и не са чували що е то „здравна осигуровка“ и в 70% от случаите новородените са буквално изоставяни на произвола на съдбата.Пак на издръжка на съвестния данъкоплатец.
    Навсякъде правителствени и неправителствени организации тръбят за интеграция на малцинствата.За каква точно интеграция става въпрос?И имат ли нужда ТЕ-малцинствата да бъдат интегрирани.На тях си им е добре така-друг да ги храни,друг да работи вместо тях,друг да ги отглежда по домове и институции.За да могат ТЕ да ползват социалните преференции.И да крадат,изнасилват и убиват беззащитни старци.
    Не съм расист,нито ксенофоб,нито националист.
    Познавам много цигани,имам дори няколко приятели такива.Работил съм и в момента работя с цигани,които се гордеят с етноса и обичаите си.Които плащат данъците си и се гневят на тези от същия етнос ,за които до този момент ставаше дума.
    Но не мога да търпя някой да ми казва,че нямам етническа търпимост и не искам да разбера „проблема“на циганите.Проблем НЯМА!Има бизнес.Има търговия с власт,гласове,кръв……с всичко.Просто циганите се оказаха удобната конвертируема стока за всеки пазар.Печеливши са търговците(политици и олигарси),а губещи сме ние-потребителите(данъкоплатците).
    И не интеграция ще разреши „проблема“,а законите.Няма закони за цигани,роми,българи…..марсианци дори.Има закони на Република България!И всеки,който живее в нея-циганин,българин,ром,марсианец-е ДЛЪЖЕН да ги спазва!А не да ми навират в носа разни конвенции за защита правата на човека и да ми развяват петиции на разни комитети,а да спазват законите и да си плащат данъците и тогава сам ще ги поканя в моя двор!
    P.S. Отивам да отворя на ДАНС,че ми хлопат на вратата 🙂

  11. И все пак, имало е , има и ще има цигани… Какво може да се направи?
    И все пак, простотията не ходи по гората о а по кухото!
    И все пак, предпочитаме да мразим,защото сме некомпетентни да се справим!
    И все пак, сутрин,като се събудим, мразим себе си, а следобед останалите!
    И все пак, пред банките за кръв има само цигани!
    И все на някой му сее налагало преливане на на тази „гадна“,“крадлива“,
    циганска кръв, или може би в такъв момент ще Ви попитат:“ Скандинавска ли
    желаете,американска,френска или да направим микс с циганска за да ви се повиши телесната топлина при полов акт?“
    ОСЪЗНАЙТЕ СЕ! целуваме си кучето по муцуната а мразим ближния.Ако нещата
    продължат така…

  12. Вие друга работа нямате ли си? Топлата вода ли откривате? Разберете, че
    ЦИГАНИН не е обида а нарицателно за етнос, който за съжаление се развъжда
    в България с цел-гласоПРодавател.
    П.С много от тях са се биели във войните за отечеството СИ , ама за това май не обичаме да говорим.Циганин-герой,ха-ха,нали? Гледайте на тях с негативизъм. Все пак това е целта-ЗАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ

  13. Както се изразява Местан, тази статия е изключително „релевантна“. Моите адмирации към автора!

  14. ами да абсолютно вярно е това …
    дори поради факта, че всичко се следи вече и полицията 100% може да ме проследи от тоя сайт, не бих и изказал мнението си спрямо нашите приятели „български граждани с матова кожа“ …
    сами се сещайте какво е то щом не искам да го кажа :).
    лек ден.

  15. Хасъм сиганин, хай напсвуай ме това и ща лижиш в затвора на хетническата основата.

  16. Цитат на генерал ФРАНКО „От хлебарки и от цигани спасение НЯМА,!

  17. 9. Ако все пак сте прекрачили всички граници и сте утрепали „българският гражданин“, закопайте го в градината без никоя организация да разбере и посадете борче отгоре му… да се радвате на гледката докато си пиете ракията!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *