Home » литература

Няколко златни правила как да не влезете в затвора, ако ви ограбват цигани :)

2013.08.31 23 коментара
Spread the love

Публикация на  БъзикилийксИстината такава, каквато можеше да бъде

.

Във връзка със зачестилите през последните години посегателства на цигани върху частната собственост на български граждани и неправомерните действия на последните в опит да защитят имуществото си от циганските набези, ние публикуваме няколко безценни съвета как да реагирате, докато ви ограбват, за да не влезете в затвора. Смятаме, че нашите съвети ще бъдат от особена помощ на възрастната част от българското население, все още имащо смелостта да живее в отдалечени селски райони:

1. Ако чуете подозрителен шум във вашата собственост през нощта, в никакъв случай не се събуждайте. Ако е ден, веднага легнете да спите. Ако можете, направете се на умрял. Така имате голям шанс да избегнете всякакъв досег с крадците и правозащитните им организации.

2. Ако обаче сте буден и сте имали неблагоразумието да отидете да проверите какво става, в никакъв случай не псувайте на “Мама ви циганска да е…” и не викайте на помощ съседите си с: “Помощ, цигани!”. В противен случай можете да бъдете подведен под съдебна отговорност за насаждане на омраза на етническа основа и груба проява на нетолерантност. Политически и законово коректно е да замените термина цигани дори не с роми (защото така пак визирате една точно определена етническа група), а със общото название български граждани.

3. Ако вече сте се изпуснали и сте дали воля на етническата си омраза, то е добре да спрете дотук и да ви се размине с до четири години затвор и глоба между 5 и 10 хиляди лева. В никакъв случай, дори да притежавате физическата възможност, не предприемайте стъпки за незаконно отнемане на незаконно отнетото ви вече имущество, тъй като това е незаконно. Добре би било да окажете съдействие на циганите относно отнемането на имуществото ви, като това ще бъде смекчаващ вашата вина акт на толерантност и дори може да бъде признат за акт на благотворителност и опит за подпомагане на интеграцията на циганите – ромите (българските граждани) към българските граждани.

4. Ако сте буден, но сте имали благоразумието да не издадете присъствието си и да не влизате в пряк досег с ограбващите ви цигани, а сте решили да се обадите на “Вашата полиция” за да потърсите съдействие при опазването на имуществото си, в никакъв случай не съобщавайте, че ви ограбват цигани, тъй като това отново ще бъде счетено като акт на насаждане на етническа омраза, и то сред органите на реда. Просто съобщете, че ви ограбват и чакайте…

5. Ако циганите проявят инициатива и сами потърсят пряк контакт с вас, като собственик на имота, окажете им всякаква желана от тях помощ и подкрепете по този начин усилията на правителството и европейската общност за интеграцията им.

6. Ако циганите не се ограничат с отнемане на имуществото ви, но решат да извършат физическо насилие върху вас или да ви умъртвят, бъдете толерантни, проявете разбиране и най-важното – не оказвайте съпротива, за да не бъдете съден за саморазправа на етническа основа. Трябва да знаете, че когато циганин прояви посегателство върху вас, той действа в ролята си на български гражданин, но когато вие решите да извършите физически действия в своя защита, то тогава той се ползва с правата си на член на етническо малцинство.

7. Ако обаче сте прекрачили границата на толерантността и сте успели по един или друг начин да изгоните циганите от вашия дом, за да избегнете евентуално законово преследване относно незаконната ви проява на нетърпимост към традиционните обичаи на циганите за набавяне на необходимите им средства за живот, е най-добре публично да се разкаете в медиите за постъпката си и да дарите цялото си имущество на Българския Хелзинкски комитет, за да бъде използвано то за по-нататъшната интеграция на циганското малцинство.

8. Ако ви ограбят и пребият, но все пак оцелеете, никога и пред никого не използвайте думата циганин, ром, мангал, лингур и т.н., особено пък в словосъчетание с негативни определения, като мръсен, крадлив и т.н., когато разказвате за случилото ви се, особено пред медиите, за да не попаднете отново под ударите на закона и да бъдете осъден за насаждане на етническа омраза и да положите обществено полезен труд за облагородяване на градинките пред циганските гета.

 

23 коментара »

  • Mariana said:

    Господине, има всякакви читатели и всякакви прочити. Ако вие така сте прочел този текст, това не значи, че така го четат всички. Пародията е жанр, в който определени обстоятелства се хиперболизират, за да се покаже, че определен вид проблеми са стигнали твърде далече. Съжалявам, че не разбирате това, както и че не разбиране, че не за забава става дума. Не натрапвайте обаче вашата мяра на хора, които не за забавление са препубликували този текст, както изглежда вярвате, че е. Не, не е за забавление, за провокиране на размисъл е, но не всички читатели, както виждам, се досещат, че е така.

  • G said:

    Запитване към:Peter S
    И това ли е пародия? Надявам се,че не е. Театър може да е имало,за кратко, и в него да са играли цигани,но за народен представител от малцинствена етническа група и дума не може да става. Говорим за соц. времена.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.