Home » Авторски страници, българи зад граница

ДАНСwithme Global – 5

2013.08.12 Няма коментари
Spread the love

За пета поредна неделя Българската общност по света се събра на глобален протест в Ню Йорк, Лос Анджелис, Сиатъл, Франкфурт и Карлсруе, за да подкрепи протестите срещу правителството на Пламен Орешарски.

.

Ню Йорк, 11 август 2013 г.

Ню Йорк, 11 август 2013 г.

Въпреки че българският парламент се намира официално в отпуска до септември, протестите срещу него и правителството не стихват.

Протестиращите в чужбина българи се обявиха отново за промяна на политическото статукво в България, като първата стъпка към това да бъде незабавната ОСТАВКА на сегашното правителство, нови избори и скъсване с олигархичния модел на управление. Сливането на институциите с организираната престъпност, потъпкването на демокрацията и подмяната на избирателния вот трябва да бъдат прекратени.

.

Ето как премина протестът в някои от градовете:

Ню Йорк

Ню Йорк2За осми пореден път българската общност в Ню Йорк се събра на мирна демонстрация, за да изрази искането си за незабавна ОСТАВКА на правителството на Орешарски. Българите в Ню Йорк ще продължат демонстрациите както през август, така и септември месец до постигането на целите на този протест.

 

Лос Анджелис

Лос АнжелисБългари в Лос Анжелис се събраха за пета поредна седмица на протест. Този път мястото беше пред кея на Санта Моника на брега на Тихия океан, което е едно от най-популярните туристически места в околността. В продължение на два часа протестиращите държаха плакати и раздаваха листовки на минаващите туристи с обяснения за политическата ситуация в България. Исканията им, както и в предишните седмици, са за незабавна оставка на правителството, предсрочни парламентарни избори, скъсване с олигархията и преминаване от представителна към пряка демокрация в България.

 

Карлсруе

Карлсруе2За пета поред седмица българи, живеещи в Карлсруе, излязохa на протест, в подкрепа на антиправителствените протести в България. Протестиращите изразиха пълното си разочарование от арогантността и невежеството на управляващия политически елит в България. Исканията им продължават да са за незабавна оставка на правителството и предсрочни парламентарни избори.

 

Снимки от протестите във Франкфурт и в Сиатъл –

Франкфурт, 11.08.2013 г.

Франкфурт, 11 август 2013 г.

Сиатъл, 11 август 2013 г.

Сиатъл, 11 август 2013 г.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

———————————————-

Текст и снимки:  DANCEwithme Global

.

Франкфурт, 11.08.2013 г.

Франкфурт, 11.08.2013 г.

Карлсруе, 11.08.2013 г.

Карлсруе, 11.08.2013 г.

Сиатъл, 11.08.2013 г.

Сиатъл, 11.08.2013 г.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.