2024-04-20

1 thought on “В. Рединг: Или има олигархия, или демокрация, не и двете в едно

  1. “Ясно казах на двете големи политически партии в България – забравете миналото, говорете за бъдещето, седнете на масата, за да изведете страната напред, спрете политическите кавги“

    Имаше навремето един жесток италиански филм „Следствието е приключено, забравете!“ Главният герой премина през страшни мъчения, стана свидетел на адски извращения, пострада невинно от държавата на Мафията. Накрая строго му наредиха да замълчи и да не рови миналото в търсене на вина, отговорност и справедливост.

    Нещо подобно ни съветват сега Рединг и С-ие от ЕК.

    Да забравим, че са ни управлявали престъпници.

    Да забравим, че ни управляват престъпници.

    Да забравим, че ни внушават ПАК да ни управляват същите престъпници.

    Не ви ли се струва, че пресоляват манджата? „Битият си е бит, … си е …“ – това ни съветват.

    Нито дума за вина, за отговорност; нито дума, че са извършени и се вършат нечувани престъпления, че населението на една цяла страна е докарано до просешка тояга, че е подложено на ТОТАЛЕН ГЕНОЦИД!

    Да плеснем с ръце, да се прегърнем… с убийците на нашите деди, баби, бащи, майки, братя, сестри, деца и внуци – това ни предлагат преситените КОМИСАРИ (спомнете си, че така се зовяха и Лениновите министри!) от ЕК!

    Ами как иначе – нали и те, със своята „политическа коректност„, се оказват съучастници на уж омразните им „олигарси“ (пак „олигарси„, а не плутократи – каквито всъщност са и едните, и другите!).

    Че гореказаното не е плод на емоционален изблик, ще разберете, ако си спомните, че преди години в Гърция потънаха, без да се разбере кой и как ги е окрал, 7 милиарда евро.

    Това стана по времето преди Ромаоно Проди скоропостижно да поеме ЕК, за да се замете един друг, десетократно по-мащабен грабеж, извършен от поредния състав на ЕК: 70,000,000,000 евро бяха потурчени, а виновници така и не са потърсени и до днес.

    Ясно е, че схемата си остава една и съща: който крал – крал и забогатял, който стоял и търпял – умрял.

    А също:

    Върви лъжец от село на село, та лъже.
    Върви след него друг лъжец, та маже…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *