Home » Избрано

Стълпотворение пред Военния клуб на срещата на Вивиан Рединг с граждани

2013.07.23 Няма коментари
Spread the love

Искам да ви чуя – с тези думи на български език заместник-председателят на Европейската комисия Вивиан Рединг се обърна към гражданите, събрани за диалог с нея във Военния клуб в София. Рединг изтъкна колко е важно политиците да се вслушват в гласа на гражданите. Едва 28% от европейците смятат, че гласът им се чува. Българите също не са далеч от този показател.

.
в

Основната тема на диалога е как кризата промени Европа. На срещата присъства и президентът Росен Плевнелиев. На участниците се задават различни въпроси, на които тя отговарят с “да” и “не”. Така се измерват обществените нагласи в страната, с които еврокомисарят се запознава и коментира.

———————————-

Около 50 човека не успяха да попаднат в залата на Централния военен клуб в София, където днес протича срещата на еврокомисар Вивиан Рединг, видя репортер на БЛИЦ. Те се разделиха на две – част от тях останаха пред вратата с надежда да влязат по-късно, другите преминаха в градинката на “Кристал”. Страстите се разгорещиха, когато хората пред вратата на Военния клуб поискаха еврокомисарката да удължи времето за среща с гражданите, дори и ако трябва да намали времето си за официалните срещи.

Снимка: Prikachi.com

“Със Станишев и Орешарски може да се вижда и в Брюксел, но с нас – само тук и сега”, се чуваше сред хората. След няколко минути от залата изнесоха тонколона, по която можеше да се чува какво става в залата.

Това успокои духовете и събраните се заслушаха. След това обаче отново се чуха призиви – да се върви към Народното събрание и там да се иска втора среща с Рединг. Този призив обаче не срещна одобрение.

Сред желаещите да се срещнат с еврокомисарката има и съмнителни хора.

Сред желаещите да се срещнат с еврокомисарката има и съмнителни хора.

Повечето от събралите се хора са познати лица от протестите, някои носеха и същите плакати, които видяхме снощи и вероятно ще видим и тази вечер на площад “Независимост”. Появиха се и групички провокатори, които бяха отблъснати. Полицаи провериха личните карти на някои от тях. Сред провокаторите беше и прословутият Боби Петното.

.

Красимир Тодоров, БЛИЦ

Снимки:  Prikachi.com и БЛИЦ

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.