Home » Авторски страници, политика

Президентът само посочи разделителната линия между мафията и гражданите

2013.07.07 Няма коментари
Spread the love
Карикатура: Христо Комарницки

Карикатура: Христо Комарницки

Президентът разединил нацията – да, сложи разделителна черта между олигархията и мафията, и хората, чийто данъци и тези, чиято бедност, подхранват зловещия пай на заграбилите държавата – около 3 милиарда лева публичен ресурс и още толкова от престъпна дейност.

Това е – тези 6 милиарда на година са пленени от мафията, която днес с пяна на уста обяснява как е разделена нацията. Баста, смисълът на речта на президента е в това – да сложи разделителна линия между мафията и гражданите. И не я слага той – президентът само я посочи – 24 дни вече гражданите дълбаят този разделителен ров и е тяхно право да искат демафиотизацията да се формулира и да се превърне в национална задача.

За тези в парламента не говорим – те са обикновени наемници и трябва да си ходят веднага. След като първият им законопроект е да се слее контролът върху тези 6 милиарда и да се постави там Пеевски, а другата им грижа е законът за хазарта – любим на всички парламенти – с него се започва по нареждане на патроните на политическото представителство – те сега ни обясняват, че предприемат социални мерки и изборите ще им пречат да работят за бедните.

Ами да – колкото повече преяли олигархични кръгове има, толкова повече зависими от социалните системи на държавата хора има – бедност и олигархия са двете страни на една монета.

Юнският и февруарският протест са свързани – мафиотизираната държава продуцира бедност – затова #ДАНСwithme 18:30 ч., площад Независимост – там един срещу друг се изправят представителите на мафията, надничащи зад прозорците на МС и от страниците на медийните си бухалки, и свободните граждани.

.

Антоанета Цонева

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.