1 response

 1. Искандер
  2013-07-20

  В статията се докосват тънките нишки на емоцията, подходяща за психоанализата на К. Юнг та дори и на З. Фройд.
  А всъщност става дума за политика. В политиката се борави единствено с пари а емоциите не са разрешени.
  В ранните 90-е години Първа Частна Банка беше мастодонта в банковият сектор. Там бяха акаунтите на държавни и частни фирми. Изведнъж банката фалира. Било по неизбежните пазарни закони на капитализма. Вложителите пиха студена вода и не излязоха на улиците. Тогава по улиците вилнееха едни здрави момчета с кочани от стикери. Йосифов замина по живо и по здраво като инвеститор в САЩ. И никой не си и помисли, че такава банка не може така лесно да се фалира без държавно и международно участие.
  Годините вървяха и наследственият аристократ и току що завършил московски студент наследи бащиният престол. Като че ли никой не забеляза едни пари как бяха вложени в предизборната кампания на Станишев през 2005 г. Това бяха изпраните пари на Първа Частна в САЩ.
  Моника се оказа не омъжена за избрани мъже а за парите на Първа Частна. Тя е Изключителният брокер на тези пари. Тя ги управлява в избори 2005 и беше основен спонсор на БСП.
  През това време се тиражираха вече “–гейските” наклонности на Сергей а той уж ги прикриваше с фиктивна връзка с Йончева. Че не е гей е ясно, но защо прави гейски номера в името на парите!? Тук стигаме отново до психоанализата и Голямата политика за парите.
  Между другото, “Сава” когато още през социализма беше Главен асистент по “Социална психология” в СУ имаше колега социолог, който негов колега каза пророчески слова в Лукановата зима.
  Иван Славов:
  Вчера другари, днеска лихвари, утре Господари!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top
mobile desktop