Home » Авторски страници, Е-Списание

Годишна среща на Асоциацията на българските училища в чужбина

2013.07.23 Няма коментари
Spread the love

image001От 24 до 26 юли 2013 г. Университетският комплекс по хуманитаристика „Алма Матер” на СУ „Св. Климент Охридски” ще бъде домакин и съорганизатор на традиционната годишна работна среща на Асоциацията на българските училища в чужбина, съобщават от Софийския университет.

И тази година сред официалните гости на събитието ще бъде министърът на образованието и науката, проф. Анелия Клисарова. Тя ще произнесе реч пред учители, администратори и радетели на българските училища в чужбина на 26.07.2013 от 13.30 часа в Конферентната зала на Софийския университет (втори етаж на Северно крило на Ректората).

Вицепрезидентът на Р. България г-жа Маргарита Попова ще приветства участниците в годишната среща по време на работна вечеря на 26.07.2013 г.

Най-важно място в програмата на работната среща има тридневният обучителен семинар за преподаватели и администратори от българските училища в чужбина, подготвен с участието на Министерството на образованието и науката.

Проявата се организира по програма „Национални, европейски цивилизационни измерения на диалога „Култура – език – медии“ към Университетския комплекс по хуманитаристика „Алма Матер” на СУ “Св. Климент Охридски”, финансиран от Фонд “Научни изследвания” на Образователното министерство.

Събитието ще бъде закрито от Общо събрание на Асоциацията на българските училища в чужбина.

Програмата на Годишната работна среща на Асоциацията на българските училища в чужбина можете да видите тук – Програма

 

Еврочикаго

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.