Home » Авторски страници

Инатът на политиците окървави протеста на 40-ия ден

2013.07.23 3 коментара
Spread the love

23 юли 2013 г.

Ужасно е да гледаш от хиляди километри как в твоята страна управляващите са готови да насъскат полицията срещу собствения си народ. Ужасно е да разбираш своето безсилие срещу наглостта на политици, които са превърнали своята професия в най-изгодния бизнес в България и по никакъв начин не искат да се откажат от него. И не може да ги спре дори кръвта на младежи, деца и старци.

Въпреки, че днес шествие нямаше, както обикновено, част от протестиращите се събраха пред сградата на Министерски съвет и около фонтана пред президентството, след което тръгнаха към сградата на парламента, за да се присъединят към недоволните, които са там от късния следобед.

Малко след 22.00 часа полицията се опита да изведе от Народното събрание останалите вътре депутати и министри. Загасено бе осветлението в сградата и около нея. Автобус, предвождан от полицейски камионетки, и корпус от жандармерия с щитове и палки, се опита да проправи път сред протестиращите.

Последните насядаха на земята и се опитаха да попречат на жандармерията и на полицаите. В този момент се стигна до сблъсъци между атакуващи и протестиращи. Към автобуса полетяха различни предмети. Камерите на Канал 3 показаха окървавената глава на възрастен човек от протестиращите (на снимката).

Последваха и други грозни сцени. Онлайн предаването на телевизията прекъсна вероятно от голямото натоварване.

Ужасно е да гледаш от хиляди километри как в твоята страна управляващите са готови да насъскат полицията срещу собствения си народ. Ужасно е да разбираш своето безсилие срещу наглостта на политици, които са превърнали своята професия в най-изгодния бизнес в България, и по никакъв начин не искат да се откажат от него. И не може да ги спре дори кръвта на младежи, деца и старци.

01-Clipboard04
.

И още една снимка от интернет с коментар към нея

Dimitar Vuchev:
Съжалявам за неприятния кадър. Трябва обаче да си зададем въпроса – с чии данъци се плащат заплатите на полицейските служители, и чии интереси защитават те? Хората не трябва да се страхуват от управляващите си, а напротив.

02-Clipboard05

Мнения на официални лица министър Цветлин Йончев и президента Плевнелиев (по БНР, извинете за лошия запис):

линк към звуков файл (изчакайте да се зареди в браузера ви).

 

3 коментара »

 • Peter S said:

  Предаване на живо:

  http://www.ustream.tv/channel/najivo

  http://kanal3.bg/?cat=15

  .

 • Отиваме към НС said:

  Отиваме пред парламента със спални чували и храна и няма да си тръгнем до оставката им. Елате с нас!

 • Peter S said:

  Към 03:50 ч. депутатите от БСП и ДПС бяха изведени от Народното събрание.
  В парламента остават депутатите от ГЕРБ, които няма да се възползват от организираното извеждане и чакат обстановката да се успокои.
  Втори автобус ще дойде след малко за служителите в парламента и журналистите.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.