Home » Авторски страници, политика

Антоанета Цонева за “аргумента” на Станишев да останат на власт

2013.07.25 Няма коментари
Spread the love

Аргументът, че трябва да останат на власт, за да не се спасят от наказателно преследване главатарите на ГЕРБ – означава следното:  България не е правова държава – тук не се разследват управляващите, а само онези, които изпуснат властта – това трябва да предизвика някаква реакция в правоохранителните органи. Станишев и Местан казват: на нас ни трябва време, за да разглобим шайката ГЕРБ – затова трябва да сме на власт – т.е. вие в съдебната система работите това, което ние ви кажем.

Следва, че се потвърждава отсъствието на разделение на властите и липсата на правов ред. Ако се приема по дефиниция, че Борисов и неговите креатури ще си получат заслуженото, само ако са извън властта – значи именно протест е нужен – управляващите се опитват да ни кажат, че те имат намерение да се разправят с лошите с тефтерчетата, но им трябвало време.

Е, как бе, другарю Станишев – като въображението ти стигна дотам да сложиш представител на един олигархичен клан начело на тайните служби? Разбирате ли колко са кухи тези аргументи – Боце, срещу когото уж тези се борят, дойде със същите заявки на власт – да установи справедливост. И какво се получи? – обслужи същия олигархичен клан, който сега иска да удържи властта на всяка цена.

Срещу това е протестът – когато мафии се бият, хората няма как да очакват нещо добро за себе си – затова са на улицата – искат правов ред. Настоящите управляващи показаха, че са продължение на модела, по който управляваше бандата на ГЕРБ – просто второ допълнено издание #‎ДАНСwithme‬.

.

Антоанета Цонева*

————————————————————-

* Коментар на Цонева във Фейсбук.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.