Home » Авторски страници, политика

Циркът започна отново

2013.06.01 Няма коментари
Spread the love
Карикатура: Ивайло Нинов, в. "Стършел"

Карикатура: Ивайло Нинов, в. “Стършел”

Беден, окаян българино! Сатрапите са пак на власт и кражбите, мародерствата и безумията започват да се вихрят с нова сила. От екрана на телевизора счетоводителят Орешарски вече започна манипулациите за строежа на АЕЦ „Белене”. Така или иначе хиените от БСП трябва да докажат на руснаците своята лоялност, естествено за сметка и в ущърб на целия български народ. Независимо от ниското потребление на електроенергия, многото енергоизточници и непоносимо високите за пробития български джоб цени на тока, комунистите в сговор с „Атака” ще доразсипят държавата, ще унищожат всяка възможност за стабилизация и някакъв възход.

Те впрочем друго не знаят. На тях им дай да крадат, да лъжат като дърти цигани и да унищожават. А е толкова просто да се изправи икономиката на държавата на крака! Ако на първо време се вземат мерки срещу контрабандата с цигари, алкохол, петрол и електроенергия, ако се съкрати поне наполовина безумно раздутия бюрократичен апарат в държавата, ако се анулират всички потайни, правени „на тъмно” и във вреда на българския народ договори с електропреносни и електропроизвеждащи дружества, ако се пуснат трети и четвърти блок на АЕЦ „Козлодуй”, държавата ще инкасира много ползи и средства. Това ще стимулира малкия и средния бизнес, производството и съответно ще осигури повече работни места на хората.

От първия ден в Народното събрание започна, освен това, откровено просташка кавга между представителите на всички партии. Махленското оплюване, обидите и заканите са основните изразни средства на сегашните „народни” представители. Все още не са се сбили, но има достатъчно време напред. Истината е, че на обикновените българи им писна да гледат как едни и същи политически мутри опропастяват България с „управлението” си вече четвърт век. Порочните практики на всяко правителство на власт – да се разпределят държавните и обществени поръчки на приближени собственици на фирми, като процент от печалбата се разпределя за „управляващите”, води единствено и само до некачествено изпълнение на тези проекти.

За обикновения данъкоплатец няма значение дали тези средства ще бъдат откраднати (пардон, „усвоени”) от БСП, ДПС или ГЕРБ, а, че не се работи нормално, европейски, т.е. без злоупотреби с финансови средства. Проблемите всъщност се крият в манталитета и възпитанието ни. Ако не бяхме осакатени духовно, нито ние като народ бихме търпели подобни безобразия, нито „управляващите” биха продължавали гафовете си нагло и безнаказано. И какви са изводите, които НЕ правим, след всяко провалило се правителство? Без да съм изчерпателен, ще изразя само основните от тях:

– Не бива да бъдат избирани вече провалили се политически лидери!

– Ако избирателят не вижда в партиите – кандидати за управляващи такива, които биха го представлявали, интересите и убежденията си, просто да не гласува!

– Да бъдат наказвани според Наказателния кодекс и законите на страната всички, злоупотребили с държавни или общински финансови средства, влияние и контрол политици!

– Да се рагламентира гражданска организация за контрол над политиците и правителствата, с правомощия за отменяне на мандат, при установени нарушения!

– Да се даде приоритет на формация, кандидатстваща за управление на държавата, при която на първо място място са застъпени проблемите с демографския срив, образованието, здравеопазването и осигуряването на работни места за населението!

– На общонароден кастинг да се съревновават в открит дебат лидерите на политическите сили, кандидати за управляващи! Да се записват и следят, как биват изпълнявани техните проектопрограми и ако не бъдат изпълнявани, да се бламират своевременно!

Ако тези елементарни изводи бъдат спазени, мумифицирани политически вредители като С. Станишев, Б. Борисов, А. Доган /Л. Местан, И. Костов, В. Сидеров и пр. ще престанат да дразнят и тровят деня ни, а кой знае, може и да се намерят все пак точните хора, за управление на препатилата ни от паразити страна!

.

Красимир Бачков

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.